Foto: F64
Latvijas futbola virslīgas Ziemas kausa spēlē trešdien "Skonto" un "Liepājas metalurgs" komandas nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:1).

Spēles rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Liepājas kluba spēlētājs Dāvis Ikaunieks, kurš izdarīja vārtsargam netveramu sitienu, bet minūti pirms puslaika beigām Ritvars Rugins ar spēcīgu bumbas raidījumu vārtos rezultātu izlīdzināja. "Skonto" 81. minūtē izvirzījās vadībā, kad Alans Siņeļņikovs realizēja 11 metru soda sitienu, tomēr kompensācijas laikā 11 metru soda sitiens tika nozīmēts arī uz rīdzinieku vārtiem, un to realizēja Antons Jemeļins.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā, kurā tikās pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienības, "Ventspils" ar 3:0 pārliecinoši pieveica Daugavpils "Daugavu", bet otrdien Latvijas virslīgas debitanti Ilūkstes NSS ar rezultātu 1:0 pārspēja "Jūrmalas" komandu.

Virslīgas Ziemas kausā, kas tiek organizēts ar mērķi komandām veiksmīgāk sagatavoties gaidāmajai sezonai, dalību apstiprinājušas astoņas komandas, no kurām septiņas pārstāvēja Virslīgas čempionātu 2012.gada sezonā. Tās ir Daugavpils "Daugava", "Skonto", "Ventspils", "Liepājas metalurgs", "Jūrmala", "Jelgava" un Rīgas "Daugava", bet Ilūkstes NSS ir izcīnījusi tiesības 2013.gada sezonā startēt virslīgas čempionātā.

Komandas sadalītas divās grupās – A grupa spēlē Daugavpils "Daugava", "Ventspils", "Jūrmala" un Ilūkstes NSS, savukārt B grupā – "Liepājas metalurgs", "Skonto", Rīgas "Daugava" un "Jelgava". Katras grupas divas labākās komandas iekļūs Ziemas kausa pusfinālā, savukārt apakšgrupu 3. un 4.vietas īpašnieces aizvadīs vēl divas cīņas, rezultātā noskaidrojot precīzu visu komandu vietu sadalījumu. Katra komanda turnīrā aizvadīs 5 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!