Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola grands Milānas "Inter" trešdien oficiāli apstiprināja, ka gaidāmajā vasarā klubam pievienosies tagadējais Anglijas čempionvienības Mančestras "United" kapteinis serbs Nemanja Vidičs (attēlā centrā).

Pāris nedēļas iepriekš tika runāts, ka Vidičs jau vienojies ar "Inter", taču nu aizsarga pievienošanās apstiprināta oficiāli.

Lai gan līguma detaļas netiek izpaustas, tiek lēsts, ka vienošanās ar 32 gadus veco serbu panākta uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl par vienu. Tāpat Vidičs sezonā varētu nopelnīt 3,5 miljonus eiro.

"Vidičs ir pasaules līmeņa futbolists. Esmu ārkārtīgi priecīgs, ka mums izdevies noslēgt šo darījumu," izteicies "Inter" prezidents Ēriks Tohirs. "Viņš ir viens no pasaules labākajiem aizsargiem, un viņa prasmes, starptautiskā pieredze un harisma palīdzēs mūsu jaunajiem spēlētājiem."

Vidičs Mančestrā pavadīja astoņus gadus, bet ieceri pamest klubu skaidrojis ar vēlmi iegūt jaunus izaicinājumus. Jau iepriekš futbolists bija izteicies, ka nekādā gadījumā negrasās pārstāvēt citu Anglijas komandu.

Vidičs Milānas vienībai pievienosies bez transfēra maksas, jo viņam ar "United" līgums noslēgsies pēc šīs sezonas.

Vidičs Mančestras kluba rindas papildināja 2006.gadā, par 8,4 miljoniem eiro pārnākot no Krievijas kluba Maskavas "Spartak". Šo gadu laikā viņš kļuva par "United" aizsardzības balstu, piecas reizes triumfējot Anglijas premjerlīgā, kā arī 2008.gadā virs galvas paceļot UEFA Čempionu līgas trofeju.

Šobrīd "Inter" Itālijas A sērijas kopvērtējumā ar 26 spēlēs izcīnītu 41 punktu atrodas piektajā vietā. Tikmēr pēc galvenā trenera nomaiņas nesokas Mančestras "United", Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņemot vien septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!