Foto: AP/Scanpix
Nīderlandes izlases galvenais treneris Danijs Blinds neatkāpsies no amata pēc viņa vadītās valstsvienības nekvalificēšanas 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, vēsta "goal.com".

Nīderlandes futbolisti EURO 2016 kvalifikācijas mačā otrdien savā laukumā ar 2:3 piekāpās Čehijas valstsvienībai, tādējādi neizcīnot vietu pārspēlēs, kas ļautu vēl pacīnīties par vietu finālturnīrā.

Blinds, kurš jūlijā galvenā trenera amatā nomainīja Gūsu Hidinku, uzsvēra, ka viņš turpinās strādāt ar valstsvienību un palīdzēs tai atgriezties augstākajā līmenī.

"Neesmu šeit ieradies pareizajā laikā, bet es turpināšu darīt savu darbu. Mums jāizanalizē, kurā brīdī viss nogāja greizi," sacīja Blinds. "Mēs esam vīlušies kvalifikācijas turnīrā. Mums ir daudz kas jāmaina, taču tajā pašā mums nespēlēja vismaz 12 spēlētāji, kuri varētu palīdzēt izlasei. Mums jāturpina raudzīties uz priekšu."

Nīderlandes izlases spēlētājs Veslijs Sneijders arī uzsvēra, ka Blindam jāpaliek amatā: "Viņam manuprāt, ir jāpaliek. Nevar vainot tikai treneri, tā tomēr ir kolektīva izgāšanās. Uzvaras ir jāsagādā spēlētājiem, un mēs to neizdarījām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!