Foto: F64
Uzvaru arī Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas otrās kārtas spēlē sestdien izcīnīja Jūrmalas "Spartaka" vienība, bet pirmo panākumu vēsturē Latvijas čempionāta augstākajā līgā guva "Rīgas Futbola skola" (RFS), kas sagādāja šosezon pirmo zaudējumu "Metta"/"Latvijas Universitātes" vienībai.

"Spartaks" ar rezultātu 3:0 (0:0) savā laukumā pieveica "Daugavpili", kas cieta otro neveiksmi sezonas divos mačos.

Uzvarētājiem divus vārtus iesita Elvis Stuglis, kurš izgāja laukumā tikai otrā puslaika sākumā. Vispirms viņš izcēlās 49. minūtē, bet otro reizi precīzs bija pretuzbrukumā 87.minūtē, turklāt abas reizes rezultatīvas piespēles izpildīja Jevgēņijs Kozlovs, kurš arī maču iesāka uz rezervistu soliņa.

Savukārt brīdi pirms pamatlaika beigām "Spartakam" arī izdevās panākt 3:0, kad paša nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja Dmitrijs Platonovs.

Tikmēr RFS ar 3:2 (2:1) apspēlēja "Metta"/LU futbolistus, turklāt šajā mačā par antivaroni kļuva Elvja Stugļa brālis Ingars Sarmis.

Dueli pārliecinošāka iesāka "Metta"/LU komanda un rezultātu jau 12. minūtē atklāja Gatis Kalniņš, kurš izcēlās no pašas vārtu priekšas. Tomēr turpinājumā laukumā dominēja RFS un pēc pirmā puslaika jau bija vadībā - vispirms pēc centrējuma izlīdzinājumu ar galvu panāca Ensa Njē, bet brīdi vēlāk pēc vēl viena centrējuma ar kāju atzīmējās Raivis Andris Jurkovskis, kas RFS jau deva vadību ar 2:1.

Otrā puslaika sākumā RFS turpināja darboties pārliecinoši un jau 48. minūtē panāca 3:1 - pēc vēl viena centrējuma no soda laukuma robežas bumbu ar galvu vēlreiz vārtos ieraidīja Jurkovskis. Turklāt neilgu brīdi vēlāk "Metta"/LU palika mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja Ingars Sarmis Stuglis.

Kaut arī nākamajās minūtēs bīstamākus momentus veidoja RFS, pirmo trauksmes signālu viņi saņēma 75.minūtē, kad "Metta"/LU bija vairākas labas iespējas samazināt deficītu, bet neviena no tām netika izmantota. Tomēr 79. minūtē tas tika paveikts - pēc lieliskas Mindauga Grigaraviča piespēles vārtus guva Edgars Vardanjans un "Metta"/LU bija iedzinējos vairs tikai ar 2:3.

Kaut atlikušajā laikā "Metta"/LU bija labākas iespējas gūt vārtus, rezultāts vairs nemainījās.

Pēc sestdienas spēlēm Kalniņš saglabājis virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu - viņš šosezon precīzi sitis jau trīs reizes. Tikmēr pa diviem vārtiem ir Platonovam, Elvim Stuglim un Jurkovskim.

Kā zināms, sezonas atklāšanas mačā "Spartaks" sagādāja pārsteigumu, izbraukumā ar 2:1 pārspējot Latvijas čempionvienību "Liepāja". Savukārt "Daugavpils" sezonas pirmajā mačā potenciālo pastarīšu duelī ar 1:2 zaudēja "Metta"/LU komandai. Tikmēr ambiciozā virslīgas debitante RFS, kas vēlas iekļūt labāko četriniekā, sezonu sāka ar sagrāvi 0:4 izbraukumā pret "Jelgavu", kamēr "studenti" ar 2:1 uzveica "Daugavpili", abus vārtus gūstot pieredzējušajam Kalniņam.

Otrās kārtas izspēle turpināsies svētdien, kad Kurzemes derbijā "Ventspils" savā laukumā uzņems "Liepāju", bet "Riga" Kauguru vidusskolas stadionā tiksies ar "Jelgavu".

Pēc sestdienas spēlēm kopvērtējumā seši punkti ir "Spartaka" komandai, kurai ar trim punktiem seko "Jelgava", "Metta"/LU un RFS. Viens punkts ir "Ventspils" un "Riga" kontā, bet bez punktiem cīnās "Liepāja" un "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!