Foto: Zemgale/LBTU

Par rupju spēka paņēmienu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija "Zemgale"/LBTU spēlētājam Kristiānam Zeltam piešķīrusi 11 maču diskvalifikāciju.

Ceturtdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfinālā Latvijas čempione "Zemgale"/LBTU ar 6:4 uzvarēja Rīgas "Prizmu" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Pamatīgi asumi izcēlās trešās trešdaļas sākumā, kad "Prizma" bija guvusi savus pirmos vārtus. "Zemgale"/LBTU uzbrucējs Zelts vispirms pārkāpa noteikumus par rupju paņēmienu rīdzinieku spēlētāja galvas un kakla apvidū, turklāt pēc tam ar Artūru Apfelbaumu izvicināja dūres.

Zelts pēcāk saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, tāpēc viņam spēle bija beigusies priekšlaicīgi. Savukārt piektdien viņam tika piešķirta 11 maču diskvalifikācija. Šī sezona hokejistam, visticamāk, ir noslēgusies, turklāt LHF valde varētu izskatīt spēlētāja licences anulēšanu.

Sezona beigusies arī Apfelbaumam, jo viņš bija palicis bez ķiveres un kautiņa laikā kritienā galvu atsita pret ledu. Spēlētājam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, mačs tika pārtraukts uz ilgāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!