Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē atvairīja 35 metienus pa vārtiem, tomēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Otavas "Senators" hokejistiem.

Merzļikins atguvās pēc ļoti neveiksmīgās iepriekšējās spēlēs, kurā viņš ātri ielaida trīs vārtus un tika nomainīts. Šoreiz viņam izdevās palīdzēt komandai izcīnīt vismaz vienu punktu. Viņš atvairīja 35 no 37 pretinieku metieniem, bet pēcspēles metienos tika galā ar vienu no trim "Senators" izgājieniem.

Šajā sezonā Merzļikins 37 spēlēs vidēji ielaidis 3,25 vārtus un atvairījis 90,3% metienu.

"Blue Jackets" hokejisti trešajā trešdaļā nenosargāja divu vārtu pārsvaru. Jau spēles 15. sekundē vārtus guva Būns Dženers, bet trešās trešdaļas sestajā minūtē vārtus guva Aleksandrs Nīlanders. Klods Žirū mača 48. minūtē guva pirmos vārtus "Senators" vienībai, savukārt septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Tims Šticle rezultātu izlīdzināja.

Cīņa nonāca līdz pēcspēles metieniem, un tajos Šticle un Žirū vēlreiz pārspēja Merzļikinu, bet Aleksandrs Teksjē bija vienīgais no Kolumbusas hokejistiem, kurš guva vārtus "bullīšos".

Citā mačā Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders" vienību.

Girgensons šajā mačā pieteikumā bija iekļauts otrajā maiņā, un viņš uz ledus pavadīja 13:42 minūtes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" labā vārtus pa vieniem vārtiem guva Viktors Olofsons, Dilans Kozens, bet Zaks Bensons izcēlās ar diviem precīziem metieniem. Savukārt Uka-Peka Lūkonens atvairīja 21 pretinieku metienu un aizvadīja savu piekto "sauso" spēli karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!