Foto: AFP/Scanpix

Filadelfijas "Flyers" aizsargs Kriss Prongers tomēr nolēmis atvadīties no profesionālā sporta, jo tā arī nav atguvies no smagās traumas, ko guva pirms diviem gadiem, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

"Prongers uz ledus vairs neatgriezīsies," informēja "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns. "Šobrīd par to varu paziņot ar pilnu pārliecību. Ļoti žēlo, ko Kriss ir viens no gudrākajiem spēlētājiem, ar ko man ir nācies strādāt. Viņš pārzināja spēli un lieliski izprata savu pozīciju, kā arī pārējo komandas biedru darbību laukumā."

39 gadus vecais kanādiešu hokejists, divkārtējais olimpiskais čempions laukumā nav izgājis kopš 2011.gada 19. novembra, kad spēles epizodē guva smadzeņu satricinājumu un acs traumu. Līgums ar Filadelfijas klubu viņam ir noslēgts līdz 2017.gadam.

Savas NHL karjeras laikā Prongers ir aizvadījis 1167 spēles, kurās guvis 157 vārtus un izdarījis 541 piespēli. Viņš pārstāvējis Hartfordas "Whalers", Senluisas "Blues", Edmontonas "Oilers", Ahaneimas "Ducks" un Filadelfijas "Flyers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!