Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-20 hokeja izlasei īstais pasaules čempionāts sāksies tikai nākamajās spēlēs, jo turnīra turpinājumā būs jāspēkojas ar krietni spēcīgākiem pretiniekiem, pēc uzvaras pirmdien sacīja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Atgādinām, ka pirmdien Latvijas U-20 hokejisti pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlē ar rezultātu 10:0 sagrāva vienaudžus no Slovēnijas.

"Šodien 45 minūtes spēlējām labi, bet pirmās desmit minūtes spēlējām ļoti slikti. Pēc tik pārliecinošas uzvaras domāju, ka spēlētājiem ir labas emocijas," pēc mača Latvijas Televīzijai sacīja Tambijevs. "Komandā ir ļoti labs mikroklimats. Pirms mača uztaisījām video sapulci un tajā parunājām kā vīri."

"Es pēc spēles spēlētājiem teicu, ka pasaules čempionāts sākas tikai tagad. Nākamajās spēlēs mūs sagaida trīs spēcīgi pretinieki (Austrija, Dānija un Baltkrievija). Strādāsim un cīnīsimies, jo tāds rezultāts kā spēlē pret Slovēniju vairs nebūs," turpināja treneris.

Nākamajā spēlē Latvijas U-20 izlasei pievienosies NCAA čempionātā spēlējošais Teodors Bļugers, un Tambijevs cer, ka viņš kopā ar Ņikitu Jevpalovu un Robertu Lipsbergu veidos spēcīgu maiņu.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā spēlē Latvija ar 5:0 pārspēja sacensību mājiniekus poļus.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Ivars Punnenovs (Rapersvīles "Jona Lakers", Šveice);

aizsargi - Edmunds Augstkalns, Patriks Škuratovs, Rinalds Rosinskis, Jānis Jaks, Ralfs Grīnbergs (visi - "Rīga"), Rūdolfs Kalvītis ("Valley Jr. Warriors", EHL), Kristaps Bazevičs (Vičitafolsas "Wildcats", NAHL);

uzbrucēji - Rūdolfs Maslovskis, Rodrigo Ābols, Artūrs Ševčenko, Oskars Batņa, Ričards Kondrāts, Linards Mazurs-Mago (visi - "Rīga"), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas "Armada", QMJHL), Teodors Bļugers (Minesotas Valsts universitāte, NCAA), Roberts Lipsbergs (Sietlas "Thunderbirds", WHL), Bruno Birzītis (So "Eagles", NAHL), Haralds Egle (Maskīgonas "Lumberjacs", USHL), Georgs Golovkovs (Dramondvilas "Voltigeurs", QMJHL), Edgars Kulda (Edmontonas "Oil Kings", WHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!