Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pēc pirmajiem vārtiem sezonā atzina, ka cerēja uz veiksmīgāku spēles iznākumu.

Jau vēstīts, ka "Sabres" pirmajā mačā jaunajā NHL sezonā Girgensons guva vienīgos vārtus zaudējumā pret Kolumbusas "Blue Jackets" – 1:3.

Stāstot par savu vārtu guvumu, Girgensons atklāja, ka šajā epizodē viņam nebija daudz laika domāt. "Es ieguvu ripu, devos uzbrukumā un sanāca izrāviens uz vārtiem. Es cerēju, ka mans vārtu guvums dos lielāku cīņassparu komandai, bet tās bija otrā perioda beigas. Uz trešo periodu mēs laukumā iznācām pārāk negatavi," "Sabres" mājaslapā citēts Girgensons.

Girgensons pēc spēles ASV medijiem skaidroja, ka komandas zaudējuma iemesls bija nepārāk veiksmīgā komunikācija starp spēlētājiem, uzsverot, ka tādam komandas sniegumam nav attaisnojuma.

"Pirmā periodā pārtraukumā mēs runājām par to, ka pārāk daudz saspēlējamies un neviens neuzņemas iniciatīvu. Nepieciešams doties uz vārtiem, lai gūtu "netīros golus"," skaidroja Girgensons.

Tikmēr "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans, kurš vēl pagājušajā pasaules čempionātā vadīja Latvijas izlasi, atzina, ka viņam nav patikusi komandas atdeve laukumā. "Tā labākajā gadījumā bija viduvēja. Es nezinu, kāpēc tā, jo domāju, ka spēlētāji ļoti vēlējās uzvarēt. Varbūt bijām pārāk nervozi," sacīja Nolans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!