Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien aizvadīja neveiksmīgu maču Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) izslēgšanas spēļu pusfināla sērijā, jo viņa pārstāvētā "Lugano" ceturtajā cīņā cieta zaudējumu, bet pats vārtsargs tika nomainīts.

Pusfināla sērijas ceturtajā mačā "Lugano" ar rezultātu 1:6 (0:3, 1:1, 0:2) savā laukumā piekāpās Ženēvas "Servete", kas sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

Merzļikins "Lugano" vārtos stājās jau ar pirmo minūti, taču spēja atvairīt tikai 16 no 20 pretinieku metieniem, tāpēc dueļa 32.minūtē tika nomainīts. Tobrīd rezultāts bija 1:4, bet Latvijas vārtsarga vietā stājās Daniels Mancato, kurš spēles atlikušajā daļā tika galā ar 14 no 16 raidījumiem.

Nākamais sērijas mačs sestdien notiks "Servette" laukumā.

NLA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Lugano" ar 4-0 apspēlēja "Zug" hokejistus.

Tikmēr cīņā par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā zaudējumu sērijas trešajā spēlē cietusi cita latviešu vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" komanda, kas izbraukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās "Biel" hokejistiem. Latvietis šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa, bet "Tigers" pirmais vārtsargs Damjano Čjačio atvairīja 43 no 46 metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Biel" hokejisti izvirzījušies vadībā ar 2-1.

Šīs pāra neveiksminiece izšķirošajā sērijā par vietu nākamās sezonas NLA turnīrā spēkosies ar otrās līgas spēcīgāko vienību.

Zīmīgi, ka Punnenovs divu NLA vājāko komandu sērijā par vietas saglabāšanu līgā piedalās jau trešo sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!