Foto: AP/Scanpix

Ledus kompresora problēmu dēļ pirmdien tika atcelta Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēle starp vietējo Karolīnas "Hurricanes" un Detroitas "Red Wings".

Problēmas ar kompresoru tika atklātas aptuveni stundu pirms mača sākuma, kad ledus temperatūra bija paaugstinājusies līdz bīstamam -1 grādam pēc Celsija.

Lai arī problēma pēcāk tik atrisināta, līdz mača sākumam neizdevās atdzesēt ledu līdz tādiem apstākļiem, kādos notiek NHL mači. Ierasts, ka šī līgas spēlēs ledus temperatūra ir -7 grādi pēc Celsija.

"Spēles bijušas atceltas vētru un laikapstākļu dēļ, bet šī ir pirmā reize, kad redzu maču atceļam ledus kompresora dēļ," pauda "Hurricanes" ģenerālmenedžeris Rons Frensiss.

Tuvāko dienu laikā tiks paziņots, kad abas komandas varēs aizvadīt šo maču.

Tikmēr citviet pēc desmit uzvaru sērijas otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Filadelfijas "Flyers", kas savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Nešvilas "Predators".

Uzvaru "Predators" vienībai pēcspēles metienu sērijā nodrošināja Raiens Eliss, kurš vienīgais spēja realizēt savu "bullīti".

Zīmīgi, ka šī "Predators" komandai šosezon ir pirmā uzvara pēcspēles metienu sērijā, jo pirms tam tika piedzīvotas piecas neveiksmes.

Citā mačā pie savas trešās uzvaras četru maču laikā tika Edmontonas "Oilers", kas ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā viesos pieveica Sentluisas "Blues".

Panākumu Edmontonas vienībai pagarinājuma trešajā minūtē nodrošināja Raiens Ņūdžents-Hopkinss, kurš izmantoja Konora Makdeivida piespēli.

Zīmīgi, ka tādējādi 19 gadus vecais Makdeivids kļuvis par pirmo spēlētāju šosezon, kurš izcēlies ar 40 rezultativitātes punktiem, jo viņa rēķinā pašlaik 34 spēlēs ir 12 vārti un 28 rezultatīvas piespēles.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 48 punktiem 34 mačos ir Čikāgas "Blackhawks".

Tikmēr Austrumu konferences pirmajā vietā ar 47 punktiem 34 mačos atrodas Ņujorkas "Rangers", kurai divus punktus zaudē Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas "Penguins".

Tikmēr latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 31 punktu 30 spēlēs ir 13.vietā 16 komandu konkurencē, bet Atlantijas divīzijā tās ir priekšpēdējā septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!