Foto: LETA
Latvijas izlases hokejista Andra Džeriņa rezultatīvā piespēle piektdien palīdzēja Hradeckrālovas "Mountfield" komandai tikt pie uzvaras Čehijas čempionāta spēlē, kamēr Roberta Bukarta vārtu guvums un Ralfa Freiberga piespēle neglāba Zlīnas "Aukro Berani" no zaudējuma.

"Mountfield", kuru pārstāv arī aizsargs Oskars Cibuļskis, mājās ar 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) uzvarēja Vītkovices "Ridera" komandu.

Džeriņš asistēja Filipam Pavlīkam, kurš spēles 28.minūtē atklāja rezultātu. Turpinājumā Hradeckrālovas komandas iemeta vēl trīs vārtus, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju turnīrā.

Džeriņš spēlēja 16 minūtes un četras sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja deviņos no 17 iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības rādītāja +1.

Savukārt Cibuļskis nospēlēja 19 minūtes un 40 sekundes, arī tiekot pie pozitīva lietderības rādītāja +1.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionātā 27 spēlēs ir guvis trīs vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 36 mačos ticis pie sešiem vārtiem un septiņas reizes asistējis partneriem.

Tikmēr citā mačā Bukarta un Freiberga pārstāvētā "Aukro Berani" mājās ar 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) zaudēja Prāgas "Sparta" hokejistiem.

Freibergs 29.minūtē ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Zlīnas komandai samazināt rezultāta starpību līdz 1:2, bet Bukarts 43.minūtē lielajā skaitliskajā vairākumā, kad mājinieki spēlēja piecatā pret trim pretiniekiem, panāca izlīdzinājumu.

Līdzsvars ilgi nesaglabājās, jo pēc divām minūtēm "Sparta" atguva vadību, 56.minūtē pārsvaru dubultojot.

Bukarts spēlēja 18 minūtes un 52 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības rādītāju -1. Tikmēr Freibergs nospēlēja 22 minūtes un 11 sekundes, reizi meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu, nopelnīja četras soda minūtes un arī tika pie lietderības -1. Pie soda minūtēm Freibergs tika mača beigās, kad saķērās ar pretinieku spēlētāju Janu Švrčeku.

Zlīnas komandai pārtrūka divu uzvaru sērija.

Bukarts šosezon Čehijas čempionātā 34 spēlēs guvis 14 vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles, būdams līgas septītais rezultatīvākais hokejists, kamēr Freibergs 36 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 76 punktiem 37 spēlēs atrodas Plzeņas "Škoda" komanda, kurai ar 68 punktiem seko "Mountfield". Tikmēr "Aukro Berani" ar 51 punktu ieņem astoto vietu 14 komandu vidū.

Jau vēstīts, ka aizvadītā gada izskaņā "Mountfield" kopa ar Rīgas "Dinamo" piedalījās prestižajā Špenglera kausa izcīņā. Tieši čehu klubs cīņā par vietu pusfinālā pārspēja Latvijas komandu, tomēr nākamajā mačā arī tas piedzīvoja zaudējumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!