Foto: F64

"Latvijas Universitātes" basketbola komanda pēdējā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas ceturtdien izbraukumā nospēlēja neizšķirti 86:86 ar Igaunijas vienību "Parnu".

Rezultatīvākais spēlētājs LU rindās ar 23 punktiem bija Žanis Peiners, bet vairāk par desmit punktiem guva arī Mārcis Vītols, kura kontā bija 12 punkti.

Pēc spēles pirmā puslaika LU atradās vadībā ar astoņiem punktiem. Uzbrukumā tika demonstrēts atzīstams sniegums, bet spēle aizsardzībā nedaudz piekliboja. Pēc trešās ceturtdaļas Latvijas komanda ieguva vēl lielāku pārsvaru (+12), taču atslābināšanās rezultātā noslēdzošajā ceturtdaļā viss tika izsēts, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Trīs minūtes līdz mača beigām LU atradās vadībā ar pieciem punktiem, bet beigu posmā spēlētāji nerealizēja vairākus vieglus metienus, savukārt pretinieki nospēlēja līmenī un sešas sekundes pirms mača beigām panāca vairs tikai 2 punktu deficītu. Arī mājinieku noslēdzošais metiens bija sekmīgs, un spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 86:86. Abu komandu treneriem vienojoties, pārbaudes spēle tika arī pie šāda rezultāta noslēgta.

Pirmo spēli jaunajā sezonā LU komanda aizvadīs 3.oktobrī, kad Madonā Latvijas Basketbola līgas (LBL) atklāšanas mačā sacentīsies ar pagājušās sezonas čempionvienību "VEF Rīga".

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL turnīrā LU samērā negaidīti spēja izcīnīt ceturto vietu, izslēgšanas spēļu sērijā par trešo vietu piekāpjoties "Liepājas Lauvām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!