Foto: F64
Pēc otrdien aizvadītajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā notikušā starpgadījuma ar vienu no groziem, pēc kura spēles norise tika pārcelta uz citu zāli, tiks mainīts sacensību nolikums, lai tajā būtu paredzēta konkrēta rīcība šādos gadījumos, sacīja LBL direktors Ēriks Ozols.

Kā zināms, pirms spēles salauzta groza dēļ cīņa Cēsīs īsā laikā tika pārcelta uz citu zāli, kaut pēc nolikuma "VEF Rīga" basketbolistiem būtu pienācies tehniskais zaudējums.

LBL nolikumā teikts: "Sporta kompleksā jāatrodas vismaz vienam rezerves vairogam ar groza stīpu un tīklu, tāpat mājas kluba rīcībā jābūt visam nepieciešamajam aprīkojumam un personālam bojāta vairoga ātrai nomaiņai. Ja spēles laikā nepieciešamības gadījumā nevar tikt veikta sabojātā vairoga operatīva nomaiņa, mājas klubam tiek piešķirts zaudējums 0:20."

Ozols pauda, ka jau trešdien paredzēts apspriest LBL nolikuma maiņu, lai tajā būtu iekļauts punkts par konkrētu rīcību šādās neierastās situācijās.

"Trešdien mums ir paredzēta sanāksme, kurā lemsim par iespēju atrunāt nolikumā, kā šādās situācijās jārīkojas. Pašlaik nolikums paredz, ka šādā situācijā, ja mačs tiek pārcelts uz citu vietu, komandai pienākas tehniskais zaudējums ar 0:20. Tomēr mums jārīkojas arī saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumiem, kas paredz, ka jācenšas darīt viss iespējamais, lai mačs tiktu aizvadīts. Tieši FIBA noteikumi notikušajā gadījumā ir būtiskāki," sacīja Ozols.

Viņš arī pauda, ka šajā situācijā jāpateicas "Jūrmala"/"Fēnikss" kluba vadībai un spēlētājiem, kas piekrita maču aizvadīt citā zālē. Pretējā gadījumā "VEF Rīga" automātiski saņemtu tehnisko zaudējumu.

"Jāatzīst, ka LBL nolikums nav perfekts. Tajā ir savas nepilnības, kuras centīsimies novērst," piebilda Ozols.

Kā apstiprinājusi Latvijas Basketbola savienība (LBS), par nolikuma pārkāpšanu "VEF Rīga" uzlikts naudas sods 500 latu apmērā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā pārliecinošu panākumu ar 116:74 izcīnīja Rīgas klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!