Foto: F64
Turpinot sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību, portāls "Delfi" kļuvis par Latvijas Basketbola līgas (LBL) partneri, un šosezon rādīs vairāku spēļu tiešraides.

"Sadarbībā ar portālu "Delfi" rādīsim divas spēles nedēļā, kas ir viens no šīs sezonas jauninājumiem," pirmdien preses konferencē paziņoja LBL prezidents Valdis Voins. "Mums ir izveidojusies stabila sadarbība ar šo portālu, un ceru, ka tā arī turpināsies."

Savukārt Latvijas basketbola līgu direktore Lāsma Zandere precizēja, ka portālā "Delfi" viena spēle tiks translēta darba dienās, viena - nedēļas nogalē. "Pirmais mačs, ko rādīsim sadarbībā ar "Delfi", būs BK "Jēkabpils" un "Barons kvartāls" spēle 2.oktobrī," viņa informēja. "Cerams, ka sadarbība ar "Delfi" paplašinās basketbola līdzjutēju auditoriju, jo spēles redzēs ne tikai specifiskie sporta cienītāji, bet arī citi cilvēki. Līdz ar to ceram pacelt mūsu sporta veida popularitāti jaunā līmenī."

Ir panākta vienošanās arī par "play-off" spēļu translāciju portālā "Delfi", bet čempionāta finālspēles paredzēts rādīt LTV kā nacionālās nozīmes pasūtījumu, piebilda Voins.

Otrdien ar divām spēlēm sāksies LBL pirmās divīzijas 2013./2014.gada sezona, kurā par Latvijas čempionu titulu cīnīsies 12 komandas. "Aldaris" LBL 1.divīzijas čempionātā piedalīsies 12 komandas – "VEF Rīga", "Ventspils", "Valmiera", "Barons kvartāls", Latvijas Universitāte, "Jēkabpils", "Jelgava", "Jūrmala/Fēnikss", "Liepāja/Triobet", "BA Turība", "Saldus" un Latvijas U-18 izlase.

"Sākam 23.sezonu, un var teikt, ka esam "pieaudzējuši" dalībnieku skaitu - šogad LBL debitēs "Saldus". Pēdējos gados mūsu pulku papildinājuši "studenti" - "Turība" un LU, divas pašvaldības "Jēkabpils" un "Jūrmala". Komandas jau sev ir apliecinājušas un pērnā sezona parādīja, ka cīņa par iekļūšanu "play off" ir ļoti sīva. Ceram uz sīvu un interesantu cīņu arī šogad," sezonas gaidāmās intrigas iezīmēja Voins.

Savukārt Zandere atklāja, ka šogad būs jauns līdzjutēju piesaistīšanas "rīks". Jau tradicionāli LBL sezonas laikā viens no spēļu apmeklētājiem tiks pie jaunas automašīnas "Škoda", bet jauninājums ir LBL "fantasy game" ieviešana faniem. "Šajā spēlē jebkurš interesents pēc reģistrācijas varēs izveidot savu "sapņu komandu", izvēloties spēlētājus no jebkuras komandas. Rezultāts būs tāds, ko reālajā dzīvē šie spēlētāji būs sasnieguši. Katra mēneša labākos un, protams, sezonas labākos prognozētājus gaidīs balvas".

Tikmēr LBL galvenā atbalstītāja "Aldaris" kominikāciju direktora Laura Krastiņa pavēstīja, ka sacensību uzvarētāji sezonas noslēgumā iegūs ekskluzīvu iespēju - izveidot savu alus šķirni.

LBL regulārajā sezonā čempionvienība "VEF Rīga" ar 10 komandām spēlēs tikai vienu apli, spēles aizvadot izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" – divas spēles (kopā – 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā – 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā – 21 spēle), bet pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā – 37 spēles).

Ņemot vērā atšķirīgo spēļu skaitu, komandas kopvērtējuma tabulā sarindos pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Izstrādājot izspēles sistēmu, tika izskatīta iespēja, ka komandas, kuras līdztekus LBL čempionātam piedalās vēl divos starptautiskos turnīros, LBL iesaistās tikai pēc Jaungada, taču šāds variants neguva klubu atbalstu. Cits variants paredzēja, ka pa vienam aplim ar citām komandām spēlē gan "VEF Rīga", gan "Ventspils". Ventspilnieki izšķīrās spēlēt divus apļus, jo viņiem FIBA kausa izcīņā un Baltijas līgā spēļu skaits nav palielinājies.

Izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējos gados ierastā sistēma: piedalīsies sešas komandas. Pirmajā kārtā savā starpā spēlē 3. un 6.vietas, kā arī 4. un 5.vietas ieguvēji. Pusfinālā pamatturnīra labākā komanda tiksies ar pāra 4./5.uzvarētāju, otrās vietas ieguvēji ar 3./6. Finālsērijā uzvarētāju noskaidros sērijā līdz četrām uzvarām. Jaunums ir tas, ka visās pārējās sērijās cīņa ritēs līdz trim uzvarām.

LBL izslēgšanas turnīrs notiks no 1.aprīļa līdz 31.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!