Svētdien, 22. septembrī, noslēdzās Liepājas Olimpiskā centra organizētā "Triobet LOC CUP" izcīņa basketbolā vīriešu komandām. Par tā uzvarētājiem kļuva Latvijas pašreizējie vicečempioni BK "Ventspils", informē rīkotāji.

"Triobet LOC CUP" izcīņas noslēguma diena iesākās ar spēli par 5. – 6. vietu. Tajā tikās "Dnipro" vienība no Ukrainas un "Šiauliai" klubs no Lietuvas. Spēle kopumā aizritēja ļoti līdzīgi visas 40 minūtes un bija skaidrs, ka uzvarētājs tiks noskaidrots pēdējās sekundēs. Nedaudz veiksmīgāk un sekmīgāk to nospēlēja lietuvieši, tādējādi izcīnot 5. vietu turnīrā ar rezultātu 66:59.

Spēlē par 3. – 4. vietu spēkiem mērojās Lietuvas pārstāvji "Pieno Žvaigždes" un laukuma saimnieki "Liepāja/Triobet". Līdzīgi kā dienas pirmā spēle, arī šis mačs aizritēja ļoti līdzīgi un emocionāli. Ceturtās ceturtdaļas vidū kādā no epizodēm emocijas abu komandu izpildījumā bija tik lielas, ka tiesnešiem nācās uz ģērbtuvēm aizdzīt Liepājas komandas spēlētāju Kristapu Miglinieku un kā vēlāk izrādījās, šī epizode par labu nāca viesiem. Samērā īsā laikā lietuviešiem izdevās ne tikai atspēlēt dažu punktu deficītu, bet aizsteigties arī priekšā un noturēt šo pārsvaru līdz pat mača beigu finālsvilpei – 80:85.

Uzvarētāju rindās ļoti veiksmīgu sniegumu šajā mačā nodemonstrēja Egidijus Dimša, kurš liepājnieku grozā salidināja 23 punktus, bet Liepājas komandas rindās 22 punktus guva komandas kapteinis un visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs Artis Ate.

Fināla spēlē laukumā devās Latvijas un Igaunijas pašreizējie vicečempioni – BK "Ventspils" un "Tartu/Rock". Arī šī spēle nebija izņēmums un līdzīgi kā visas šīs dienas iepriekšējās spēles, arī šis mačs aizritēja punkts punktā. Līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum nebija iespējams noteikt šīs spēles uzvarētājus, taču pateicoties Ronalda Zaķa veiksmīgajam sniegumam ventspilniekiem izdevās iekrāt pat 10 punktu pārsvaru. Atspēlēties igauņiem vairs neizdevās un BK "Ventspils" triumfēja ne tikai šajā mačā, bet arī visā turnīrā ar rezultātu 71:64.

"Ventspils" komandas rindās rezultatīvākais bija visa turnīra vērtīgākais spēlētājs Ronalds Zaķis, kurš šoreiz izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem, tajā pašā laikā kļūstot par vienu no rezultatīvākajiem turnīra spēlētājiem. Savukārt Tartu komandas rindās 18 punktus guva Gerts Dorbeks.

"Triobet LOC CUP" spēļu rezultāti (22. septembris):
"Šiauliai" – BC "Dnipro" 66:59 (18:22, 19:11, 12:18, 17:8)
"Liepāja/Triobet" – "Pieno Žvaigždes" 80:85 (18:23, 16:13, 28:20, 18:29)
"Tartu/Rock" – BK "Ventspils" 64:71 (17:14, 18:25, 21:18, 8:14)

"Triobet LOC CUP" rezultāti:
1.vieta BK "Ventspils" (Latvija)
2.vieta "Tartu/Rock" (Igaunija)
3.vieta "Pieno Žvaigždes" (Lietuva)
4.vieta "Liepāja/Triobet" (Latvija)
5.vieta "Šiauliai" (Lietuva)
6.vieta "Dnipro" (Ukraina)

Rezultatīvākie spēlētāji:
1. Artis Ate "Liepāja/Triobet" 17,3 punkti
2. Gert Dorbek "Tartu/Rock" 17,3 punkti
3. Egidijus Dimša "Pieno Žvaigždes" 16,3 punkti
4. Ronalds Zaķlis BK "Ventspils" 15,0 punkti
5. Rolandas Alijevas "Pieno Žvaigždes" 14,6 punkti
6. Augustas Peciukevičius "Tartu/Rock" 14,3 punkti

Turnīra vērtīgākais spēlētājs:
Ronalds Zaķis BK "Ventspils"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!