Foto: Publicitātes attēli

Dramatisku uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Liepāja"/"Triobet", kas viesos ar 81:79 (14:25, 25:21, 21:12, 21:21) pārspēja "Jelgavu".

Spēles pirmajā pusē pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kas pēc liepājnieku veiksmīgas atspēlēšanās ceturtajā ceturtdaļā vēlreiz pārņēma vadību un ilgstoši tuvojās uzvarai. Divas minūtes pirms mača beigām "Jelgava" atradās vadībā ar trim punktiem, tomēr liepājnieki minūtes laikā veica 5:0 izrāvienu un panāca divu punktu pārsvaru. Pēcāk Artūrs Bricis 51 sekundi pirms cīņas noslēguma panāca neizšķirtu 79:79, tomēr pēc abu komandu neveiksmīgiem uzbrukumiem pie pēdējā uzbrukuma tiesībām tika "Liepāja"/"Triobet" komanda, kuras rindās sekundi pirms fināla svilpes uzvaru nesošo divpunktu metienu realizēja Roberts Freimanis.

Liepājas kluba Freimanis un Mareks Jurevičus guva pa 22 punktiem, bet "Jelgavas" komandā ar attiecīgi 18 un 17 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs un Bricis.

Citā mačā pārliecinošu uzvaru svinēja biznesa augstskola "Turība", kas ar 93:62 (21:11, 26:18, 22:14, 24:19) savā laukumā pārspēja "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 izlase bāzes komandu.

Ar 14 punktiem rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Guntis Sīpoliņš, bet zaudētāju rindās ar identisku punktu bagāžu izcēlās Rūdolfs Strādnieks.

Citviet LBL regulārajā čempionātā sestdien iesaistās pēdējo sezonu spēcīgākā komanda "VEF Rīga", kas viesos sacentīsies ar vicečempioniem "Ventspils". Savukārt vēl vienā duelī "Barons kvartāls" tiksies ar šī brīža vicelīderiem "Jēkabpili".

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko "Jēkabpils". Trešā ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir "Valmiera", kurai ar deviņiem panākumiem 13 cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

Piektajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 13 mačos ir septiņas uzvaras, pieci panākumi 13 cīņās ir "Barons kvartāls" komandai, bet "Saldus" un "Jelgava" izcīnījuši piecus panākumus 14 spēlēs. "Latvijas Universitātes" komanda iekrājusi četras uzvaras 13 spēlēs un atrodas devītajā pozīcijā.

Desmitajā vietā ar trim uzvarām 13 mačos ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!