Foto: DELFI

"Jelgavas" komanda otrdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 97:78 (22:21, 27:19, 24:23, 24:15) pārliecinoši pārspēja "Barons kvartāls" vienību.

"Jelgavas" klubs tādējādi pārtraucis trīs zaudējumu sēriju.

Pēc līdzvērtīgi aizvadītas pirmās ceturtdaļas otrajā jelgavnieki spēja izkarot desmit punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā savas pozīcijas ļoti pārliecinoši nosargāja. Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā viesi panāca piecu punktu deficītu, tomēr tad "Jelgava" veica 9:0 izrāvienu un panāca 14 punktu handikapu. Atlikušajā laikā "Barons kvartāls" intrigu par spēles uzvarētāju vairs nespēja atjaunot.

Kristaps Kanbergs uzvarētāju labā guva 26 punktus, kā arī iekrāja 11 atlēkušās bumbas, bet pie 23 punktiem tika Artūrs Bricis. Tikmēr "Barons kvartāls" vienībā ar 14 punktiem un 11 bumbām zem groziem atzīmējās Agnis Čavars, bet 17 punkti Ilmāra Bergmaņa kontā.

Pēdējo sešu maču laikā rīdzinieki izcīnījuši divas uzvaras. Tiesa, abas bija novembra pirmajā pusē, bet pēc tam piedzīvoti četri zaudējumi pēc kārtas. Arī jelgavnieki pēdējo sešus cīņu laikā divreiz laukumu atstājuši paceltām galvām.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar desmit panākumiem 12 mačos seko "Jēkabpils". Trešā ar deviņām uzvarām 12 spēlēs ir "Valmiera", kurai ar astoņiem panākumiem 11 cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

Uz piekto vietu pacēlusies "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 12 mačos ir sešas uzvaras, bet pa pieciem panākumiem 13 cīņās ir "Barons kvartāls", "Saldus" un "Jelgava" komandām. "Latvijas Universitātes" komanda iekrājusi četras uzvaras 12 spēlēs un atrodas devītajā pozīcijā.

Desmitajā vietā ar divām uzvarām 12 mačos ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās sešās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījusies valsts čempione "VEF Rīga", kas savu pirmo maču aizvadīs šajā nedēļas nogalē.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!