Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaukts "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas 21 gadu vecais aizsargs Aigars Šķēle.

Šķēle janvārī palīdzēja komandai uzvarēt trijās spēlēs no sešām, vidēji katrā nospēlējot 31 minūti 48 sekundes, gūstot 16,5 punktus, izdarot 6,1 rezultatīvu piespēli, izcīnot 5,8 atlēkušās bumbas un sakrājot vidējo lietderības koeficientu 21,5 punkti.

Basketbolists ir labi zināmā Latvijas izlases spēlētāja Armanda Šķēles brālis. Viņš iepriekš spēlējis Spānijas kluba "Fuenlabrada" sistēmā, tomēr pēc ceļgalu savainojumiem atgriezās Latvijā.

"Trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā ir ļoti smagi treniņi. Reizēm mēs vēl neesam gatavi izpildīt kādu viņa taktiskā plāna niansi, tomēr jūtu, ka treneris man uzticas un spēlēt ir viegli," Šķēles teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Pats sezonas sākums nemaz nebija tik labs, bet pamazām sajutām spēli, sapratām, ka varam cīnīties veiksmīgi. Īpaši, ja kāds mūs nenovērtē pietiekami nopietni. Mums ir vienota komanda. Bez zvaigznēm, bet visi esam cīnītāji, uzticamies viens otram. Ir lieliska motivācija - gribam pirmo reizi iekļūt izslēgšanas turnīrā, kurā "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda nav spēlējusi."

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 13 uzvarām 23 spēlēs pašlaik kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

Iepriekš šosezon LBL par mēneša spēlētājiem atzīti arī Mihals Hlebovickis ("Jēkabpils"), Raimonds Gabrāns ("Valmiera") un Jānis Antrops (biznesa augstskola "Turība").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!