Foto: Reuters/Scanpix

No Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izraidītais Losandželosas "Clippers" kluba īpašnieks Donalds Stērlings ir piekritis bez tiesu darbiem pārdot klubu bijušajam ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Microsoft" izpilddirektoram Stīvam Balmeram, pavēstījis Stērlinga advokāts.

Jau pagājušajā nedēļā Stērlinga sieva Šelija Stērlinga, kura pārrauga pašreizējos procesus klubā, pavēstīja par principiālas vienošanās panākšanu ar Balmeru. Klubs viņam tiks pārdots par diviem miljardiem dolāru (1,4 miljardiem eiro), kas kļūs par finansiāli vērienīgāko šāda veida darījumu līgas vēsturē.

Iespējamais darījums guvis atbalstu NBA vadības rindās, bet pats Stērlings pēc principiālās vienošanās panākšanas turpināja draudēt ar tiesu darbiem pret līgu, uzsverot, ka darījuma īstenošana bez viņa piekrišanas nav iespējama.

Lai arī pagājušajā piektdienā Stērlings jau bija iesniedzis prasību tiesā pret NBA, pieprasot viena miljarda dolāru (735 000 eiro) kompensāciju, tagad tā tikusi atsaukta.

"Es jūtos lieliski. Viss ir tā, kā tam jābūt. Tas varēja atrisināties citādāk, taču darījums mani apmierina," paudis Stērlings.

Pašlaik 80 gadus vecajam Stērlingam "Clippers" vienība pieder 33 gadus, bet krustugunīs viņš nonāca pirms mēneša, kad dzeltenās preses portāls TMZ publicēja audio ierakstu ar Stērlingu un viņa draudzeni, kurā "Clippers" īpašnieks pauda neapmierinātību ar viņas melnādaino draugu vēlmi nākt skatīties šī Losandželosas kluba spēles. Saceltās ažiotāžas iespaidā NBA komisārs Adams Silvers Stērlingam maija sākumā piesprieda mūža diskvalifikāciju un vēlāk pavēstīja, ka centīsies panākt, lai Stērlings pārdod "Clippers" komandu. Tāpat viņš sodīts ar 2,5 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) naudas sodu, kas tiks ziedota organizācijām, kuras cīnās pret diskrimināciju un neiecietību pret cilvēkiem.

Lai "Clippers" kluba pārdošana īstenotos, par to jānobalso vismaz trim ceturtdaļām no pārējo 29 vienību īpašniekiem.

Līdz šim lielākā summa, kas samaksāta par kāda NBA kluba iegādi, ir 550 miljoni dolāru (403 miljoni eiro) par Milvoki "Bucks".

Balmers jau paguvis apsolīt, ka "Clippers" komanda pēc darījuma īstenošanās savu mājvietu nemainīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!