Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš pēc komandas ceturtās uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzteica savu spēlētāju raksturu un cīņassparu, kas ļauj domāt par iekļūšanu meistrasacīkšu finālturnīrā.

Kā ziņojām, Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas C grupas turnīra otrā apļa pirmajā spēlē trešdien izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, izbraukumā Kaminjā pārspējot Portugāles izlas - 62:55 (18:19, 27:31, 44:43).

"Paslavēšu meitenes – lai arī spēles gaitā bija sarežģīti brīži, komanda ar raksturu un cīņassparu spēja panākt lūzumu, izcīnot svarīgu uzvaru," saka Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. "Bažas par lielo karstumu, par laimi, nepiepildījās. Tomēr vēlais spēles sākums izsita no ierastā dzīves ritma un varbūt tāpēc mača sākumā spēlētājas bija tādas kā sasaistītas un arī vēlāk dažos spēles aspektos atpalika no ierastās snieguma kvalitātes."

"Portugāles komanda bija mērķtiecīgi gatavojusies spēlei, cenšoties izmantot mūsu problēmas, kuras bija parādījušās iepriekšējos mačos," norāda treneris. "Bija agresīva aizsardzība, spiediens uz driblētājām. Meitenes visumā tika galā diezgan labi, bet lielo kļūdu skaitu šoreiz sagādāja neparasti daudzie "nostaigātie" un 3 sekunžu pārkāpumi. Bumbu pārķert portugālietēm nemaz tik bieži neizdevās, līdz ar to pie vieglajiem punktiem viņas faktiski netika. Otrajā puslaikā ar labu aizsardzību izdevās atspēlēties no mīnus 7 un panākt izšķirošo lūzumu, lai arī spriedze saglabājās līdz pašām beigām."

Nākamo kvalifikācijas spēli mūsu meitenes aizvadīs spēlē svētdien, 22.jūlijā, plkst.20:05 Olimpiskajā sporta centrā sacenšoties ar Igaunijas izlasi, bet turnīru pabeigs 25.jūnijā izbraukumā Itālijā. Viena uzvara Latvijas komandai garantēs pirmo vietu grupā un tiesības 2015.gada jūnijā sesto reizi pēc kārtas piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Situāciju tabulā zinām, tomēr nekādas līksmības vēl nav. Saglabājam kaujiniecisku noskaņojumu, domājot par turnīra pēdējām divām spēlēm," norāda Zvirgzdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!