Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" vadību patīkami pārsteidzis Latvijas izlases spēlētājs Dairis Bertāns, kurš NBA Vasaras līgā cenšas iekļūt šajā slavenajā komandā.

Bertāns pagājušajā naktī aizvadīja savu otro spēli NBA Vasaras līgā, bet kluba vadība viņu slavēja jau pēc pirmajiem treniņiem un pirmās spēles, kurā Bertāns guva 11 punktus.

"Viņš bija mūsu uzmanības lokā jau labu laiku. Mums patīk viņa neatlaidība un atlētisms. Viņa prasmes uzlabojas ar katru gadu," amerikāņu masu mediji citē "Celtics" direktors Ostins Eindžs. "Viņš nebija tika labs 19, 20 gados, lai tiktu draftā. Bet viņš turpināja strādāt un tagad var iemest svarīgos brīžos. Redzams ievērojams progress."

Pats Bertāns atzina, ka nav vēlējies spēlēt nevienā citā komandā, jo tieši "Celtics" par viņu interesējušies mērķtiecīgi jau ilgāku laiku. "Laikam vienīgā komanda, kas sekoja manām gaitām visas sezonas garumā. Viņi klātienē bija visās manās spēlēs. Viņi zināja, kā es spēlēju. Viņi mani uzaicināja uz treniņiem, un man nebija divreiz jādomā."

Pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" Bertāns nāca laukumā uz maiņu un jau pēc dažām sekundēm trāpīja savu pirmo metienu. "[Metiena brīdī] Biju atslābinājies, it kā zināju, ka viss būs kārtībā. Pēc tam jau varēju spēlēt bez spriedzes.

Patīkamu iespaidu par sevi Bertāns atstājis arī uz galveno treneri Bredu Stīvensu. "Viņš neko nesasteidz. Viņš izpilda tikai drošas darbības un viņš ir ļoti, ļoti neatlaidīgs. Viņš daudz strādā, mazāk runā. Viņš strādā tā, kā jāstrādā profesionālim."

"Izskatās, ka viņš vienmēr izdara pareizo darbības izvēli, kad spēlē. Viņš lec pēc visām pazaudētām bumbām. Viņš atdod piespēli, kad klāt ir divi sedzēji. Viņš patiešām ir labs spēlētājs," bilst Stīvenss.

Bertāns gan atzīst, ka neko īpašu nav rādījis, spēlējies sev ierastajā stilā. "Kad esmu atvērts, tad izdaru metienu. Cenšos būt agresīvs, izveidot momentus citiem. Es vienkārši tā spēlēju.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!