Latvijas basketbolists Dairis Bertāns pēc smagā kritiena Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas mačā Orlando nevar pakustināt kaklu, bet spēlēt viņš nevarēs aptuveni nedēļu.

Atgādinām, ka Bertāns Vasaras līgas spēlē trešdien Bostonas "Celtics" labā mačā pret Detroitas "Pistons" guva septiņus punktus, taču mača gaitā viņš iedzīvojās savainojumā, kā rezultātā nācās doties uz slimnīcu. Bertāns ātrajā uzbrukumā pēc kontakta ar pretinieku ar galvu ietriecās groza konstrukcijā, kā rezultātā vairākas minūtes pavadīja, guļot uz grīdas. Pēc pārbaudēm nopietnas traumas viņam netika konstatētas.

"Jūtos labi. Tas nav nekas nopietns, pagaidām nevaru pakustināt savu kaklu. Nav ne lauztu kaulu, ne smadzeņu satricinājuma," intervijā Ziemeļamerikas žurnālistiem stāstīja Bertāns. "Uzreiz pēc kritiena šķita, ka savainojums nebūs pārāk nopietns. Kad gulēju uz grīdas, puiši teica, lai nekustos. Tiku novests no laukuma, lai būtu droši, ka viss ir kārtībā. Ārsti stāstīja, ka stīvums kaklā varētu būt nedēļu."

Bertāns arī atklāja, ka vairs nepiedalīsies Orlando Vasaras līgas spēlēs: "Tā ir ļoti liela vilšanās, ka kaut kas tāds notika Vasaras līgā. Es spēlēju diezgan labi, un vēlējos turpināt sevi pierādīt."

"Redzēs, kas notiks tālāk. Man vēl jātiek skaidrībā ar situāciju Bilbao komandā. Skaidrībai vajadzētu būt nākamā nedēļas laikā."

Latviešu basketbolists žurnālistiem skaidroja, ka viņš vēl nezina, vai piedalīsies Bostonas "Celtics" treniņnometnē, kā arī nav dzirdējis, ka kāda cita NBA komanda par viņu interesētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!