Foto: DELFI
Igaunijas basketbolisti vairāk gribēja uzvarēt, bet mums pietrūka "svaiguma", pēc zaudējuma otrajā pārbaudes spēlē izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā zināms, pirmdien Latvijas basketbolisti pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta ar 70:45 uzvarēja Igauniju, bet otrdien atkārtotajā mačā negaidīti zaudēja ar 60:72.

"Sākumā kontrolējām spēli, bet dažādu iemeslu dēļ nespējā savu pārsvaru izteikt punktos. Kad sāka izpausties nogurums, pazaudējām spēles pavedienu un divi Igaunijas komandas spēlētāji dažu minūšu laikā meistarīgi visu nokārtoja par labu mājiniekiem. Igauņiem vairāk gribēja uzvarēt, viņiem šodien bija vairāk pašcieņas," teica Bagatskis.

Bagatskis skaidroja, ka zaudējumam bija arī daži iemesli, jo veselības problēmu dēļ tika pietaupīti Jānis Strēlnieks un Aigars Šķēle. "Tāpēc pietrūka mazo spēlētāju, lai visas 40 minūtes nodrošinātu agresīvu aizsardzību un spiedienu uz pretiniekiem. Kad pašā spēles sākumā plaukstu savainoja Andrejs Šeļakovs, ierindā palika tikai deviņi vīri. Mūsu spēles stils prasa lielu enerģijas patēriņu, tāpēc parasti iesaistām plašāku spēlētāju loku - vismaz desmit, bet bieži pat visus 12 vīrus. Šodien tādas iespējas nebija un svaiguma pietrūka. Jo īpaši tādēļ, ka pēc pirmajām treniņa nedēļām muskuļos vēl jūtams smagums."

"Lai arī aizsardzības varianti visumā strādāja, bija daudz epizožu, kad uz noguruma fona pieļāvām muļķīgas taktiskas kļūdas. Nevajadzīga skriešana palīdzēt partnerim, pretspēlētāju neatbloķēšana pie sava groza, ļaujot igauņiem gūt grozus ar atkārtotiem metieniem," sacīja Bagatskis. "Protams, neiztika arī bez psiholoģiskajiem aspektiem. Pirmajā spēlē +25, pretinieki spēlē bez līderiem, turklāt pirmajā ceturtdaļā ātri ieguvām pārsvaru - skaidrs, ka tas viss radīja zināmu fonu. Neko darīt - vērtīgs brīdinājuma zvans: ja šādā noskaņojumā dosimies laukumā, mums būs problēmas pret ikvienu sāncensi."

Tomēr Bagatskis uzsvēra, ka zaudējuma iemesli nav nozīmīgi, bet svarīgākais tagad, "kā atkopsimies pēc šīs klupiena". "Rezultātam pārbaudes spēlē nav nozīmes, taču skaidrs, ka tieši neveiksmju brīžos vislabāk parādās, kas kurš ir. Sestdien un svētdien izbraukumā spēlēsim ar Lielbritānijas izlasi un tā būs vēl nopietnāka pārbaude ar cita stila pretiniekiem. Par sastāvu izbraukumam lemsim tad, kad būsim tikuši skaidrībā par spēlētāju veselības stāvokli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!