Latvijas U-16 puišu basketbola izlase Eiropas čempionātā nevar atļauties spēlēt uz emocijām un veiksmi uzbrukumā, jo basketbolistiem jācenšas spēlēt no aizsardzības, sacīja valstsvienības galvenais treneris Jānis Gailītis.

Eiropas U-16 čempionāta otrā posma pirmajā spēlē Ogres 1.vidusskolas zālē Latvijas kadetu izlase zaudēja Lietuvas komandai – 71:79 (18:16, 29:39, 53:60), piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā.

"Viens no galvenajiem zaudējuma iemesls redzams spēles statistikā – lietuviešiem bijis milzīgs pārsvars cīņā par atlecošajām bumbām (32-49). Otrkārt, nebijām "plānojuši" ļaut lietuviešiem gūt tik daudz punktu. Pretinieku līderi bija zināmi, nekādu pārsteigumu nebija, tomēr mūsu komandas aizsardzībā bija pārāk lieli defekti," Gailīša pēcspēles teiktais citēts portālā "basket.lv". "Uzbrukums šoreiz bija kvalitatīvāks, tomēr tālmetienu precizitāte nebija pietiekama, lai kompensētu to, ko neizdarījām aizsardzībā."

"Viena čempionāta laikā katrai komandai gadās labākas un ne tik labas spēles. Tas nodrošina turnīra intrigu. Mēs neesam nekāds izņēmums. Jāspēlē tālāk, mēģinot labot pieļautās kļūdas. Centīsimies būt aizsardzības komanda, nevis tāda, kas paļaujas uz emocijām un veiksmi uzbrukumā," turpināja speciālists.

Pirmdien plkst.20:15 latvieši sacentīsies ar Turcijas komandu, otrdien – ar Serbijas kadetiem.

"Pirmdien pretī nāks disciplinētie turki – komandas, kas spēlē ļoti organizētu komandas basketbolu. Arī mums jāliek pretī disciplīnēts basketbols, ar akcentu uz aizsardzību un cīņu pie groziem," teica Gailītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!