Foto: F64
Latvijas U-16 puišu basketbola izlase savās mājās notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā spēkosies pret Vācijas vienaudžiem.

Tas kļuva zināms pēc tam, kad otrdien Francijas kadeti ar 79:62 Liepājā pārspēja Itāliju, līdz ar to F apakšgrupā triumfējot ar piecām uzvarām tikpat cīņās. Savukārt itāļu zaudējums nozīmēja to, ka viņi grupā nevar pakāpties augstāk par trešo vietu, bet otrajā pozīcijā finišēs Vācija, lai gan tā vēl nav noslēgusi savu cīņu pret Krieviju.

Latvijai otrdienas vakarā Ogrē jāaizvada otrā posma noslēdzošais duelis pret Serbiju, taču jau tagad zināms, ka mājinieki neatkarīgi no šīs cīņas rezultāta E apakšgrupā ieņems trešo vietu, tāpēc ceturtdaļfinālā sagaidāma spēkošanās pret F apakšgrupas otrās pozīcijas īpašnieci Vāciju.

Otrdien vietu ceturtdaļfinālā E apakšgrupā izrāva Bosnija un Hercegovina, kas ar 89:80 pārspēja Lietuvu. Līdz ar to bosnieši ar divām uzvarām un trim zaudējumiem ieņems ceturto vietu grupā, savukārt lietuviešiem turnīrs turpināsies cīņā par 9.-16.vietu.

Ceturtdaļfinālu izspēle norisināsies ceturtdien.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā iekļuvusi ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam.

No ceturtdienas visas komandas sacentīsies Latvijas galvaspilsētā, cīņas aizvadot divos Rīgas Olimpiskā sporta centra laukumos un noskaidrojot galīgo vietu sadalījumu.

Vietu Eiropas čempionāta A divīzijā zaudēs turnīra trīs vājākās valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!