Foto: fibaeurope.com

Latvijas basketbolisti Jānis Bērziņš, Rolands Šmits un Dāvis Geks sestdien neizcēlās ar augstu rezultativitāti Itālijas pilsētā Trevīzo notiekošās prestižās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnes "adidas Eurocamp" pirmajās spēlēs.

"Mavericks" komanda, kurā iekļauti valmierieši Bērziņš un Šmits, savā pirmajā mačā ar 45:60 (10:20, 16:7, 7:13, 12:20) piekāpās vienībai ar nosaukumu "Spurs".

Šajā mačā Bērziņš nospēlēja 19 minūtes un divas sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem. Tomēr viņš netrāpīja nevienu no diviem tālmetieniem un soda metieniem.

Tāpat Bērziņš izcīnīja sešas bumbas zem groziem, dueli noslēdzot ar 0 efektivitātes punktiem.

Savukārt Šmits laukumā aizvadīja 16 minūtes un 23 sekundes, izceļoties ar trim punktiem, jo iemeta vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem.

Arī Šmitam spēles beigās bija 0 efektivitātes punkti.

Tikmēr Geks turnīrā pārstāv "Raptors" komandu, kas savā pirmajā mačā ar 50:45 (13:19, 16:5, 10:10, 11:11) pieveica "Spurs" spēlētājus.

Latvietis nospēlēja 16 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, iemetot vienīgo izpildīto divpunktu metienu un abus soda metienus, bet netrāpīja divus tālmetienus.

Tāpat Gekam divas pārtvertas bumbas, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem.

"adidas Eurocamp" nometne norisināsies līdz pirmdienai.
Šajā sezonā Geks no "VEF Rīga" vienības tika izīrēts "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubam "Jelgava", kura sastāvā basketbolists aizvadīja 28 spēles, to laikā vidēji guva 12,9 punktus, savāca 2,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,4 piespēles.
Caurmērā vienā spēlē Geks nopelnīja 10,1 efektivitātes punktu. Šī gada martā basketbolists tika atzīts par LBL mēneša spēlētāju, kad viņš vidēji katrā cīņā laukumā pavadīja gandrīz 27 minūtes, guva 14,3 punktus, izdarīja 1,8 rezultatīvas piespēles, izprovocēja trīs piezīmes un nopelnīja vidējo lietderības koeficientu 12. "VEF Rīga" sistēmā Geks ir jau kopš 2010./2011.gada sezonas. Pērn sportists tika izīrēts "Jelgavas" vienībai, bet aizpērn "Valmierai". Basketbolists ticis iekļauts arī Latvijas U-16, U-18 un U-20 valstsvienību sastāvos.

Savukārt Bērziņš šajā nometnē piedalās otro reizi. Savu debiju Trevīzo 201 centimetru garais basketbolists piedzīvoja pirms diviem gadiem - 2013.gadā viņa sniegums nodrošināja spēlētājam dalību nometnes Zvaigžņu spēlē. Šosezon 22 gadus vecais basketbolists atgriezās laukumā pēc krusteniskās saites plīsuma sadziedēšanas, bet pagājušajā nedēļā viņš "VEF Rīga" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu. Šī kluba rindās viņš VTB Vienotās līgas 20 spēlēs vidēji guva 5,5 punktus, savukārt LBL izslēgšanas turnīra spēlēs Bērziņš izcēlās ar vidēji 4,2 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr 19 gadus vecais un 207 centimetrus garais Šmits, kurš pēdējās sezonas pavada Spānijas kluba Fuenlavradas "Montakit" sistēmā, nometnē piedalās pirmo reizi. Šajā sezonā viņš Spānijas augstākās līgas turnīrā laukumā devās 21 spēlē, kur vidēji gandrīz sešās minūtēs gūti 1,6 punkti. Spēļu pieredzi talantīgais valmierietis uzkrāja Spānijas otrajā līgā, kur fārmkluba rindās bija rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 14,3 punktiem un 5,4 izcīnītām bumbām zem groziem. Pagājušajā vasarā Šmits bija viens no Eiropas U-20 čempionāta rezultatīvākajiem basketbolistiem, spēlējot pret gadu vecākiem pretiniekiem.

Pērn "adidas Eurocamp" nometnē Latviju pārstāvēja Ojārs Siliņš un Iļja Gromovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!