Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" kādreizējā zvaigzne Džeimss Vortijs teicis atzinīgus vārdus par Ņujorkas "Knicks" draftēto latvieti Kristapu Porziņģi un uzskata, ka viņam ir liels potenciāls, vēsta "New York Post".

Porziņģis sestdien NBA Vasaras līgā Lasvegasā debitēja "Knicks" rindās spēlē pret Sanantonio "Spurs", laukumā aizvadītajās 18 minūtēs gūstot 12 punktus, izcīnot trīs atlēkušās bumbas un bloķējot divus metienus. Kā vēlāk izteicās "Knicks" treneris Dereks Fišers, Porziņģim speciāli netika dots lielāks spēles laiks, jo viņš vēl pilnībā nav atguvies pēc traumas.

Pirmdien "Knicks" un Porziņģis spēlēs pret Losandželosas "Lakers" vienību, kuras rindās zelta laikos no 1982. līdz 1994. gadam spēlēja Vortijs. 1982. gadā NBA draftā "Lakers" viņu izvēlējās ar pirmo numuru, un Vortijs visu savu profesionālo karjeru aizvadīja "Lakers" rindās, trīs reizes izcīnot arī NBA čempionu titulu. Pēc karjeras beigšanas Vortijs kā daudzi sportisti pievērsies darbam televīzijā.

"Viņš pēc dabas ir "maniaks". Viņš ir Dirka Novicka un Kevina Duranta apvienojums. Domāju, ka "Knicks" veica ļoti labu izvēli," Porziņģi raksturo bijusī NBA zvaigzne.

Porziņģi daudzi salīdzina ar vācu basketbola zvaigzni Novicki, kurš spēlē Dalasas "Mavericks". Šī kluba īpašnieks, skandalozais Marks Kubans jau atzinīgi izteicies par latvieša labajām angļu valodas zināšanām, kas noteikti ir liels pluss viņam, lai kaut ko sasniegtu NBA. "Dirkam netika dots laiks attīstībai. Viņš nezināja [angļu] valodu, līdzjutēji no viņa gaidīja rezultātu uzreiz, jo viņu NBA draftā izvēlējās pat pirms Pola Pīrsa. Viņam vienkārši nebija laika attīstīties. Kas attiecas uz "Knicks", man ir vienalga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!