Foto: LETA

Pieredzējušajam Armandam Šķēlem atgriežoties "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), svētdien viņa pārstāvētā "Barons"/LDz komanda ar rezultātu 98:88 (23:19, 23:26, 26:23, 26:20) izbraukumā pieveica vienu no sacensību pastarītēm "Latvijas Universitāte" (LU).

Lielāko daļu mača vadībā atradās "Barons"/LDz komanda, tomēr lielāku pārsvaru par 12 punktiem iegūt nespēja, turklāt dažbrīd LU veica izrāvienus un atjaunoja intrigu duelī. Vēl priekšpēdējās minūtes ievadā "Barons"/LDz atkal panāca 12 punktu pārsvaru (92:80), tomēr LU sameta astoņus punktus pēc kārtas un 40 sekundes pirms pamatlaika beigām tai bija tikai četru punktu deficīts.

Atlikušajā laikā tika "Barons"/LDz ar soda metieniem atjaunoja desmit punktu pārsvaru, priecājoties par uzvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija amerikānis Klifords Kolimons, 21 punktu sameta Kristaps Dārgais, 19 punktus guva Deriks Rolends, bet Roberts Freimanis izcēlās ar 17 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Šķēle 32 minūšu laikā iemeta deviņus punktus un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr LU rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Roberts Krūmiņš.

Kā zināms, "Barons"/LDz komanda ar Šķēli vienojusies, ka 32 gadus vecais basketbolists sezonu sāks savā kādreizējā komandā, jo viņš ar vienību aizvadīja visu pirmssezonas sagatavošanās posmu un tagad vēlas iegūt spēļu praksi.

Abām komandām šī bija otrā spēle šajā sezonā. LU savā pirmajā mačā izbraukumā ar 81:93 piekāpās turnīra jaunpienācējai "Ogrei", bet "Barons"/LDz ar 65:85 kapitulēja valsts vicečempionu "Ventspils" priekšā.

Tieši "Ventspils" un "Valmiera"/ORDO ir pašreizējās LBL kopvērtējuma līderes, jo spējušas izcīnīt divas uzvaras tikpat mačos. Pa vienam panākumam vienā mačā tikmēr ir jaunpienācēju "Valka"/"Valga" un "Ogre" kontā, kamēr vienu uzvaru divos mačos izcīnījušas "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Barons"/LDz. Bez uzvarām pagaidām ir "VEF Rīga", "Jelgava", LU un "Jēkabpils", turklāt pēdējās divas no šīm vienībām pamanījušās zaudēt jau divreiz.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!