Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" talantīgais latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis ir apveltīts ar ļoti labu metienu no distances, un visa līga drīzumā par to zinās, intervijā "New York Post" sacīja komandas galvenā trenera asistents Kurts Rembiss.

"Porziņģis tālmetienu var realizēt bez piepūles. Tas viņu padara par ļoti bīstamu spēlētāju. Komandas no viņa uzmanīsies, un viņš ātri iegūs reputāciju kā lielisks metējs," sacīja Rembiss, kurš ļoti pozitīvi izteicās arī par latvieša darba ētiku. "Tomēr mēs nevēlamies, lai viņš būtu tikai tālmetienu izpildītājs. Tā Porziņģim būs svarīga spēles sastāvdaļa, bet negribam, lai viņš stāv uz tālmetienu līnijas un gaida piespēli. Viņš ir labs cīnītājs par atlēkušajām bumbām un spēj doties caurgājienos. Vēlamies, lai viņš izmanto visas savas priekšrocības. Vienā mačā viņš varētu izdarīt daudz metienu, bet citā viņš varētu daudz spēlēt groza apakšā."

"Tāpat viņš ir spējīgs spēlēt ar muguru pret grozu, ar seju pret grozu, kontrolēt bumbu. Mums patīk, kā viņš spēlē aizsardzībā. Nav daudz spēlētāju, kuri ir tik mobili un gari," stāstīja treneris.

Rembis Porziņģi salīdzināja arī ar Po Gasolu un Dirku Novicki, jo viņš ļoti labi saprot basketbolu, nav savtīgs, laukumā pieņem pareizus lēmumu, tomēr viņam arī vēl ir jānobriest, jākļūst spēcīgākam un jāpierod pie NBA basketbola.

"Viņam arī būs jāiemācās nolasīt pretinieku aizsardzības un pieņemt lēmumu. Tā ir svarīgākā lieta, jo viņam būs jāspēlē pret dažāda veida talantiem. Nav svarīgi, vai viņš laukumā dosies sākumsastāvā, vai spēlē iesaistīsies no rezervistu soliņa," turpināja "Knicks" treneris.

Jau vēstīts, ka komandas treneru korpuss turpina izskatīt variantus "Knicks" sākumsastāvam, un nav izslēgts, ka Porziņģis varētu būt pamatpiecinieka spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!