Foto: DELFI

Ar 32 punktiem "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē trešdien izcēlās Rinalds Sirsniņš, palīdzot "Jēkabpils" komandai ar 85:71 (17:29, 20:15, 26:11, 22:16) izbraukumā pieveikt "Barons"/LDz spēlētājus.

Maču "Barons"/LDz iesāka ļoti pārliecinoši, strauji palielinot savu pārsvaru - 11:5, 19:7 un 27:13, bet pēc desmit spēlētām minūtēm bija priekšā ar 27:14. Otrajā spēles daļā ilgu laiku mājinieku pārsvars turējās aptuveni desmit punktu robežās, bet vēlāk "Barons"/LDz punktu skaits iestrēga pie 39 gūtajiem. Tuvāk par pieciem punktiem rīdzinieki pretiniekus nepielaida un pēc puslaika joprojām bija vadībā ar 44:37. Turklāt "Jēkabpils" komandu vilka Sirsniņš, kurš jau bija sametis 18 punktus.

Iespaidīta "Jēkabpils" komandai bija trešā ceturtdaļa, jo tajā "Jēkabpils" iemeta astoņus tālmetienus, kas ļāva izvirzīties vadībā jau ar 63:55. Savukārt pēdējās desmit minūtēs "Barons"/LDz vairs nepietuvojās pretiniekiem tuvāk par pieciem punktiem un samierinājās ar zaudējumu.

Rezultatīvākais mačā ar 32 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Sirsniņš, kuram ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem piebalsoja Tailers Larsons.

Tikmēr "Barons"/LDz sastāvā ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Roberts Freimanis, bet 17 punktus iemeta pieredzējušais Salvis Mētra.

Zīmīgi, ka iepriekšējā mačā sestdien Sirsniņš sameta 29 punktus, kad palīdzēja "Jēkabpils" vienībai ar 102:95 pagarinājumā uzveikt "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Barons"/LDz basketbolisti piedzīvoja jau sesto neveiksmi pēdējās septiņās spēlēs, bet "Jēkabpils" guva pie piektās uzvaras iepriekšējās sešās cīņās.

Iepriekš vienības 24. oktobrī savā starpā tikās Jēkabpilī, mājiniekiem svinot panākumu ar 70:55.

Ar 14 uzvarām 16 spēlēs LBL kopvērtējuma līdere ir "Ventspils", kurai ar 12 panākumiem seko ''Liepāja"/"Triobet" komanda. Trešā ar septiņiem panākumiem deviņos mačos ir "VEF Rīga", bet 11 uzvaras 16 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO rēķinā.

Ar astoņiem panākumiem 16 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils", bet septiņas uzvaras 15 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai. Tikmēr četri panākumi deviņos mačos un septītā vieta ir "Valka"/"Valga" kontā

Astoto vietu ar sešām uzvarām 16 spēlēs ieņem "Jelgava", bet četri panākumi 16 spēlēs ir "Barons"/LDz. Pie trim panākumiem 14 mačos tikuši "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi divas uzvaras 15 spēlēs un noslēdz kopvērtējumu.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!