Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien iemeta 11 punktus, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" komandai sasniegt Vācijas bundeslīgas čempionāta pusfinālu.

"Brose Baskets" ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā savā laukumā ar 93:58 (31:12, 25:15, 22:14, 15:17) droši pārspēja Vircburgas "S.Oliver Baskets" komandu, sērijā triumfējot ar 3-0.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un trīs sekundes, realizējot divus no trijiem divpunktu raidījumiem, divus no pieciem tālmetieniem un vienīgo divpunktu raidījumu.

Tāpat viņam bija divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divas piezīmes, kas deva 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Eliass Heriss.

Pusfinālā "Brose Baskets" spēkosies ar Minhenes "Bayern" komandu vai Ludvigsburgas "MHP Riesen". Šajā sērijā pašlaik "Bayern" ir priekšā ar rezultātu 2-1.

Jau ziņots, ka Bambergas klubs ar 31 panākumu 34 spēlēs kļuva par Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, tuvākos sekotājus Oldenburgas "Ewe Baskets" apsteidzot par četrām uzvarām.

Kā zināms, Bambergas vienība šosezon netika ULEB Eirolīgas turnīra izslēgšanas turnīrā, apstājoties otrajā posmā.

Strēlnieks Bambergas klubā aizvada otro sezonu. Pērn vasarā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar latviešu saspēles vadītāju. Pirms gada Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014. gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!