Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien ar septiņiem gūtiem punktiem palīdzēja Vācijas čempionei "Brose Baskets" ar uzvaru noslēgt regulāro čempionātu, kurā Bambergas komanda jau bija nodrošinājusi sev pirmo vietu.

"Brose Baskets" svētdien savā laukumā ar 92:77 (27:20, 22:19, 17:21, 26:17) uzveica Brēmerhāfenes "Eisbaren" basketbolistus.

Strēlnieks, kurš izlaida iepriekšējo "Brose Baskets" spēli piektdien, šoreiz nospēlēja 14 minūtes un 42 sekundes, trāpot vienīgo divpunktu metienu, vienu no diviem trīspunktu metieniem un divus no trim soda metieniem.

Tāpat latvietis izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personiskās piezīmes, tiekot pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Bambergas klubs ar 31 panākumu 34 spēlēs kļuva par Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, tuvākos sekotājus Oldenburgas "Ewe Baskets" apsteidzot par četrām uzvarām.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Brose Baskets", kam jāaizstāv pērn izcīnītais valsts čempionu tituls, sērijā līdz trīs uzvarām tiksies ar Vircburgas "S. Oliver Baskets" komandu, kura regulāro čempionātu noslēdza astotajā vietā.

Kā zināms, Bambergas vienība šosezon netika ULEB Eirolīgas turnīra izslēgšanas spēlēs.

Strēlnieks Bambergas klubā aizvada otro sezonu. Pērn vasarā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar latviešu saspēles vadītāju. Pirms gada Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014. gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!