Foto: LETA
Saratovas basketbola klubu "Avtodor" turpmāk vadīs Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, oficiāli apstiprinājis klubs.

"Gribu pateikties kluba vadībai par sniegto iespēju strādāt tik augstā līmenī," kluba mājas lapā internetā citēts 35 gadus vecais Mazurs. "Es gribētu uzturēt un uzlabot komandas rezultātu, ņemot vērā tās īpašo spēles stilu. "Avtodor" sapulcēti ļoti talantīgi krievu spēlētāji, kuriem nākamsezon vajadzētu spert nopietnu soli uz priekšu, papildināt pieredzi un celt meistarību. Man ir liela pieredze darbā ar jaunajiem spēlētājiem un es gribu palīdzēt viņiem attīstīties. Krievu spēlētājiem nevajadzētu baidīties uzņemties atbildību par rezultātu un galveno lomu komandā, ne tikai piespēlēt leģionāriem."

"Nākamajā sezonā "Avtodor" būs pilnīgi jauna un, acīmredzot, visjaunākā komanda pēdējo trīs gadu laikā, ko vadīs divi jauni treneri. Galvenais treneris - Nikolajs Mazurs, viņa palīgs - Vladislavs Konovalovs," saka Saratovas basketbola kluba prezidents Vladimirs Rodionovs. "Sagaidām, ka "Avtodor" rādīs tikpat interesantu spēli un izpildīs minimālo uzdevumu - iekļūt VTB Vienotās Basketbola līgas izslēgšanas turnīrā. Domāju, ka nākamsezon mūsu komanda būs ļoti interesanta un savdabīga. Rēķināmies ar saviem jaunajiem spēlētājiem, kas spers savus pirmos soļus pieaugušo basketbolā."

Lielāko savu trenera karjeras daļu Nikolajs Mazurs aizvadīja Rīgas basketbola kluba VEF sistēmā, strādājot par galvenā trenera palīgu pie Valda Valtera, Rima Kurtinaiša un Ramūna Butauta. 2011., 2013. un 2014. gadā Mazurs vadīja attiecīgi Latvijas kadetu, junioru un jauniešu izlases; 2013. gadā viņš tika atzīts par gada labāko jauniešu treneri Latvijā.

2015./2016. gada sezonu Mazurs iesāka Maskavas "Dinamo" galvenā trenera amatā, bet tad pārcēlās uz Tbilisi, vadot VTB līgas vājāko komandu "Vita".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!