Foto: Reuters/Scanpix

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālā sestajā spēlē Goldensteitas "Warriors" ar 108:101 (20:23, 28:30, 27:30, 33:18) uzvarēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā līdz 3-3.

Oklahomsitija savā arēnā tempu un mača gaitu diktēja lielāko daļu no spēles laika. Taču fantastisks "Warriors" spēlētāju Kleja Tomsona, Stefana Karija un Andrē Igudalas sniegums ļāva Goldensteitas klubam izšķirošajā ceturtdaļā atspēlēties un uzvarēt.

Realizējot 11 tālmetienus un kopā gūstot 41 punktu, "Warriors" spēlētājs Klejs Tomsons uzstādīja jaunu NBA rekordu – visvairāk realizēti trīspunktu metieni izslēgšanas spēlē –, un nodrošināja to, ka finālista noteikšanai būs nepieciešama septītā spēle. Tikmēr "Thunder" komanda kopā realizēja trīs no 23 tālmetieniem.

Aizsardzībā lielisku sniegumu demonstrēja Andrē Igudala, kuram tika uzticēts segt "Thunder" superzvaigzni Kevinu Durantu. Lai gan Durants 45 minūtēs guva 29 punktus, viņš realizēja vien 10 no 31 metiena, tostarp tikai vienu no astoņiem trīspunktu metieniem.

Regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs Stefans Karijs mačā guva 31 punktu un, lai gan šajā sērijā viņš nerāda savu labāko sniegumu, mača izskaņā tieši viņš caurgājienā guva vērtīgus divus punktus, kas deva "Warriors" komandai piecu punktu pārsvaru un nodrošināja uzvaru šajā mačā. Karijs gandrīz nopelnīja arī "triple double", savācot 10 atlēkušās bumbas un deviņas reizes rezultatīvi piespēlējot.

Tikmēr "Thunder" saspēles vadītājs Rasels Vestbruks guva 28 punktus, realizējot 10 no 27 metieniem. Pēdējās trijās spēles minūtēs Oklahomasitijas klubs trīs reizes kļūdījās, atdodot bumbu pretiniekiem. Vestbruks pēdējās 55 sekundēs izdarīja trīs šādas kļūdas.

Izšķirošā spēle notiks naktī uz otrdienu, Goldensteitas kluba arēnā. Uzvarot septītajā spēlē, "Warriors" kļūtu par desmito komandu izslēgšanas spēļu vēsturē, kam izdevies atspēlēties no 1-3 rezultāta sērijā.

Dueļa uzvarētājs finālā tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers" komandu, kas Austrumu konferences finālā ar 4-2 pārspēja Toronto "Raptors" klubu. "Cavaliers" finālā iekļuva otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!