Foto: F64

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta mačā sestdien ar rezultātu 81:64 (17:13, 20:12, 21:26, 23:13) savā laukumā pārspēja "Valka"/"Valga" komandu.

Rezultatīvākais jūrmalniekiem bija Viktors Iļjins, kurš guva 22 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem. Savukārt Edgars Jeromanovs sameta 15 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr robežpilsētas komandas labā 16 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 15 punkti Sanda Silava rēķinā.

Spēles pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, bet otrajā ceturksnī "Valka"/"Valga" izlīdzināja rezultātu un izvirzījās vadībā ar 23:21. Tiesa, tam sekoja septiņi bezatbildes punkti jūrmalnieku izpildījumā, bet pirmo puslaiku mājinieki uzvarēja ar 37:25.

Trešajā ceturksnī "Jūrmala"/"Fēnikss" pārsvars sasniedza teju 20 punktus, bet ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē viesi pietuvojās līdz mīnus pieciem punktiem (57:62). Tiesa, tam atkal sekoja jūrmalnieku septiņu punktus izrāviens, bet, atskanot finālsvilpei, rezultāta tablo vēstīja 81:64 laukuma saimnieku labā.

"Jūrmala"/"Fēnikss" sezonu iesāka ar divām uzvarām, kam sekoja pieci zaudējumi nākamajās sešās LBL spēlēs, bet tagad kūrortpilsētas basketbolisti tikuši pie uzvaras. Tikmēr valcēnieši uzvarēja sezonas pirmajā mačā, bet nākamajās četrās LBL spēlēs "Valka"/"Valga" cietusi zaudējumus.

Vēlāk plkst.19.30 "Liepāja"/"Triobet" uzņems valsts čempioni "Valmiera"/ORDO, bet "Barons kvartāls" "Daugavas" sporta namā uzņems LBL līderi "Ventspili".

LBL kopvērtējumā vadībā ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir "Ventspils", bet "VEF Rīga" ir četri panākumi četros mačos. Trešajā vietā ar četrām uzvarām sešos mačos ir "Jēkabpils", kurai ar trim uzvarām sešās spēlēs seko "Valmiera"/ORDO. Četras uzvaras deviņās spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā, bet pie trim uzvarām astoņās spēlēs tikusi "Barons kvartāls" vienība.

Pa divām uzvarām sešās spēlēs ir izcīnījušas "Liepāja"/"Triobet" un "Ogre"/"Kumho Tyre", bet viens panākums piecos mačos ir "Valkas"/"Valgas" rēķinā, kamēr "Latvijas Universitāte" zaudējusi visos četros mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!