"Latvijas Universitātes" (LU) basketbolisti "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē savā laukumā svētdien ar rezultātu 77:72 (19:17, 12:18, 23:8, 13:24, 10:5) pagarinājumā pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre" vienību, tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras sezonā.

LU rindās rezultatīvākais bija Jānis Eiduks, kurš guva 17 punktus, bet pa 12 punktiem sameta Armands Ginters un Linards Jaunzems. Savukārt labākais cīņā zem groziem bija Roberts Krūmiņš, kuram 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr ogrēniešiem 17 punktus guva Guntis Sīpoliņš, bet 12 punkti Kārļa Apsīša rēķinā.

Mača pirmo puslaiku ar 35:31 savā labā noslēdza Ogres komanda, taču pēc veiksmīgas trešās ceturtdaļas studenti izvirzījās vadībā ar 53:43. Ceturtās ceturtdaļas nogalē viesi panāca LU komandu, bet pēc pamatlaika rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 67:67. Pagarinājuma pirmajās divās minūtēs mājinieki ieguva piecu punktu pārsvaru (72:67), taču viesi nepilnas minūtes laikā panāca izlīdzinājumu. Tiesa, atlikušajās divās minūtēs LU nosargāja savu grozu neiekarotu, tādējādi tiekot pie uzvaras ar rezultātu 77:72.

Studentu vienība šosezon bija vienīgā komanda, kas vēl LBL nebija tikusi pie uzvarām. Tikmēr ogrēnieši jauno LBL sezonu iesāka ar divām uzvarām trīs spēlēs, taču nākamajos četros mačos piedzīvoti zaudējumi.

Pirms divām nedēļām ogrēniešu rindas papildināja Latvijas valstsvienības spēlētājs Kaspars Bērziņš, kurš spēlē pret LU nebija mača pieteikumā.

LBL kopvērtējumā "VEF Rīga" kontā ir četras uzvaras četrās spēlēs, bet "Ventspils" divtik mačos tikusi pie septiņām uzvarām. Trešajā vietā ar četrām uzvarām sešos mačos ir "Jēkabpils", kurai ar tikpat panākumiem astoņās spēlē seko "Barons kvartāls".

Piektā ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss", kam ar trim panākumiem septiņos mačos seko "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet".

Divas uzvaras septiņās spēlēs izcīnījusi "Ogre"/"Kumho Tyre", bet viens panākums piecos mačos ir "Valkas"/"Valgas" un LU rēķinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!