Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas spēlē.

"Dariššafaka Doguš" viesos ar rezultātu 83:80 (15:25, 11:10, 35:21, 22:24) pārspēja Lietuvas titulētāko komandu Kauņas "Žalgiris".

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 11 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim tālmetieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu, tādējādi gūstot sešus punktus.

Tāpat latviešu basketbolists šajā spēlē savāca vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, tiekot pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Pa 16 punktiem "Dariššafaka Doguš" rindās guva Skotijs Vilbekins un Adrjēns Muarmans, bet 14 punkti Bredlija Vanameikera kontā.

Savukārt mājiniekiem pa 21 punktam sameta Leo Vestermans un Pauļus Jankūns, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Maču daudz pārliecinošāk iesāka mājinieki, kuri pirmo ceturksni uzvarēja ar rezultātu 25:15. Pēc līdzīga otrā ceturkšņa, kurā Stambulas klubam neizdevās atspēlēties, puslaika pārtraukumā komandas devās rezultāta tablo vēstot 35:26 Kauņas vienības labā.

Trešajā ceturksnī "Dariššafaka Doguš" sāka deldēt Lietuvas čempiones pārsvaru, ceturtdaļas beigu daļā panākot jau septiņu punktu pārsvaru. Ceturtā ceturkšņa vidū Bertāna bijušais komandas biedrs "VEF Rīga" komandā Antans Kavaļausks ar tālmetienu pietuvināja Lietuvas komandu līdz mīnus diviem punktiem (67:69), taču "Dariššafaka Doguš" vēl tuvāk savus pretiniekus nepielaida un svinēja uzvaru ar rezultātu 83:80.

Zīmīgi, ka Bagatskis pirms desmit gadiem bija "Žalgiris" galvenais treneris, bet vēl pirms tam pārstāvēja klubu kā spēlētājs.

Jau ziņos, ka latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva desmit punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei basketbolā Bambergas "Brose" savā laukumā ar 106:102 pagarinājumā pārspēt Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līdere ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir Maskavas CSKA, kas kā vienīgā vēl nav piedzīvojusi zaudējumus. Septītajā vietā ar trim uzvarām piecos mačos ir "Dariššafaka Doguš". Tikmēr divi panākumi piecos mačos ir "Brose", kas tai kopvērtējumā šobrīd dod desmito pozīciju.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!