Foto: F64
Latvijas basketbolists Rolands Šmits sestdien iemeta 17 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē un sasniedza vairākus karjeras rekordus, palīdzot Fuenlavradas "Montakit" komandai savā laukumā ar rezultātu 73:68 (21:20, 16:13, 14:19, 22:16) uzveikt spēcīgo "Valencia Basket" vienību.

Šmits nospēlēja 22 minūtes un 24 sekundes, pamanoties realizēt visus septiņus izpildītos divpunktu raidījumus un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat viņam bija piecas atlēkušās bumbas, divi izprovocēti pārkāpumi un divas piezīmes, kas deva 20 efektivitātes koeficienta punktus.

Šmits kļuva par visa mača rezultatīvāko basketbolistu un dalīja efektīvākā spēlētāja godu, šajos abos rādītājos sasniedzot savus karjeras rekordus.

Šmits Madridē bāzētajai komandai pievienojās 2011.gada beigās, kad bija vien 16 gadus vecs un ACB turnīrā debitēja 2013.gada maijā. Līdzšinējie karjeras rekordi viņam bija 15 punkti un 12 efektivitātes koeficienta punkti, kas vienā mačā tika sasniegti pagājušās sezonas beigu daļā.

Cita jaunā latvieša Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība nākamo maču aizvadīs svētdien, kad uzņems Seviljas "Real Betis Energia Plus" spēlētājus.

Kopvērtējumā "Herbalife" ar divām uzvarām sešās spēlēs atrodas 11.vietā, bet "Montakit" ar diviem panākumiem septiņās cīņās ir 14.pozīcijā 17 komandu vidū.

Bez zaudējumiem šosezon cīnās vienīgi Madrides "Real" komanda, kas pagaidām aizvadījusi piecas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!