Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien palika bez izdarītiem metieniem un trešo spēli pēc kārtas neguva punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē cieta zaudējumu.

"Spurs" savā laukumā sīvā cīņā ar 99:101 (24:33, 36:30, 20:22, 19:16) atzina Hjūstonas "Rockets" pārākumu, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas un trešo šajā sezonā.

Bertāns šoreiz spēlēja deviņas minūtes un 30 sekundes, pa grozu nemeta, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja vienu piezīmi. Laikā, kad Bertāns bija laukumā, "Spurs" ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Šī bija pirmā spēle Bertāna NBA neilgajā karjerā, kurā viņš mača laikā neuzmet pa grozu.

"Rockets" komandā izcilu spēli aizvadīja Džeimss Hārdens, kurš tika pie "triple-double", jo guva 24 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja 15 rezultatīvas piespēles. Savukārt Raiens Andersons pievienoja 20 punktus.

"Spurs" komandu no neveiksmes neglāba līdera Kavai Lenarda 34 gūtie punkti, jo pārējo pienesums šoreiz bija mazāks. Otrs rezultatīvākais mājinieku komandā bija Lamarkuss Oldridžs ar 14 punktiem.

Spēles sākumā labāki bija viesi, kuri pirmās ceturtdaļas otrajā pusē veica izrāvienu un panāca deviņu punktu pārsvaru. Bertāns laukumā devās pirmās ceturtdaļas pašā izskaņā, bet cīņas otrā nogriežņa sākumā nopelnīja piezīmi, kad divus punktus guva Montrezls Herels. Drīz vien latvietis tika nomainīts, bet laukumā atgriezās trešajā ceturtdaļā, kad nospēlēja gandrīz sešas minūtes.

Zīmīgi, ka "Spurs" tobrīd bija tuvu pretinieku noķeršanai, taču pirms pēdējās ceturtdaļas laukuma saimniekiem joprojām bija piecu punktu deficīts 80:85. Izšķirošajos notikumos Bertāns nepiedalījās, bet "Spurs" uz brīdi bija vadībā ar 88:86. Tomēr beigas labāk nospēlēja "Rockets", bet "Spurs" līderis Lenards pēdējās pusminūtes laikā netrāpīja divus metienus.

"Spurs" komanda ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ir Rietumu konferences piektajā vietā, bet "Rockets" ar tādu pat bilanci ir pozīciju augstāk. Līdere ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir Losandželosas "Clippers".

"Spurs" sestdien savā laukumā ar 92:116 atzina Losandželosas "Clippers" pārākumu. Bertāns tajā mačā spēlēja 16 minūtes un 15 sekundes, taču aizmeta garām trīs metienus un arī neguva punktus. Tāpat viņš palika tukšā "Spurs" komandas uzvarā ar 100:86 pret Jūtas "Jazz".

Savā nākamajā spēlē "Spurs" piektdien uzņems Detroitas "Pistons" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!