Foto: AP/Scanpix

Sanantonio "Spurs" komanda, spēlējot bez latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna, sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā ar 106:100 (26:22, 23:18, 33:30, 24:30) izbraukumā pārspēja Hjūstonas "Rockets".

Šī bija trešā reize no šīs sezonas desmit "Spurs" spēlēm, kad Bertāns neizgāja laukumā.

"Spurs" sastāvā 20 punktus iemeta Kavai Lenards, kamēr 16 punkti francūzim Tonijam Pārkeram un Lemarkusam Oldridžam, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt "Rockets" rindās Džeimss Hārdens izcēlās ar "triple-double" - 25 punkti, 13 rezultatīvas piespēles un 11 atlēkušās bumbas. Tikmēr ar 27 punktiem atzīmējās Ēriks Gordons.

Lai gan "Rockets" šī mača sākumā izvirzījās vadībā ar 11:6, Sanantonio vienība ātri vien atspēlējās un otrā ceturkšņa sākumā pirmo reizi panāca desmit punktu pārsvaru (34:24).

Otrā puslaika sākumā "Spurs" savu vadību krietni palielināja, turklāt ceturtā ceturkšņa ievadā starpība sasniedza jau 16 punktus (90:74). Pēc tam gan "Rockets" sāka ofensīvu, kas tai pamatlaika pēdējā minūtē ļāva doties tikai ar četru punktu deficītu (98:102).

Noslēdzošajā laikā abas komandas meta soda metienus, bet "Rockets" panākt titulēto "Spurs" vienību nespēja.

Ar septiņām uzvarām desmit spēlēs "Spurs" ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet "Rockets" ar pieciem panākumiem deviņos mačos ir astotajā pozīcijā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs pirmdien, uzņemot Maiami "Heat" basketbolistus.

Šīs sezonas septiņās spēlēs Bertāns, laukumā vidēji pavadot teju 11 minūtes, caurmērā izcēlies ar 2,0 punktiem un 1,6 atlēkušajām bumbām.

Pašlaik 24 gadus vecais rūjienietis Bertāns "Spurs" rindām pievienojās pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas "Laboral Kutxa".

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011. gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs". Zīmīgi, ka šajā maiņas darījumā tika iekļauts arī togad draftētais Kavai Lenards, kurš šobrīd ir viens no Sanantonio kluba līderiem, turklāt tika nosaukts par 2014.gada NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, aizvedot vienību līdz čempiontitulam.

Bertāns karjeras laikā divas reizes atguvies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, turklāt abas reizes viņš ārstējies tieši pie "Spurs" speciālistiem. Tiek lēsts, ka Bertāns ar "Spurs" noslēdzis divu gadu līgumu par kopējo summu divi miljoni dolāru (1,83 miljoni eiro).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latvietis Kristaps Porziņģis sestdien guva 21 punktu, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība izbraukumā ar 107:118 piekāpās Toronto "Raptors" vienībai.

"Knicks" ar trim uzvarām deviņos mačos Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!