Foto: Sputnik/Scanpix

2017. gada Eiropas čempionāta D apakšgrupa, kurā sacentīsies arī Latvija, nav saucama par nāves grupa un Krievijai no tās obligāti jāizkļūst, uzskata Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase nākamā gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

"Grupa ir pietiekami ērta. Tā noteikti nav nāves grupa," aģentūra "R-Sport" citē Kiriļenko. "Eiropā ir 5-6 stipras izlases, bet pārējās regulāri apspēlē viena otru. Protams, galvenie favorīti būs serbi, tomēr arī Krievijai ir labas iespējas. Ja spēlēsim stabili un pārliecināti, varam pacīnīties par pirmo otro vietu grupā ar Serbiju un Turciju. Savukārt iekļūšana izslēgšanas turnīrā ir obligāta."

Kiriļenko savā komentārā Latvijas izlasi nemaz nav pieminējis, bet kā svarīgu faktoru nosaucis sagatavošanās posmu turnīram, solot, ka federācija izdarīs visu, kas tās spēkos. "Zinu no savas pieredzes - kad jāfokusējas tikai uz basketbolu, Krievijas izlase uzrāda labākus rezultātus."

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017. gadā notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā.

A apakšgrupā spēlēs Somija, Islande, Francija, Grieķija, Polija un Slovēnija, bet B grupā spēkosies Izraēla, Lietuva, Itālija, Gruzija, Vācija un Ukraina. Savukārt C grupā spēlēs Rumānija, Ungārija, Spānija, Čehija, Horvātija un Melnkalne.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un "play-off" cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā. Ja Latvija izkļūs no apakšgrupas, tā astotdaļfinālā sacentīsies ar kādu no C grupas labākajām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!