Foto: LETA
Elīna Dikeulaka (iepriekš Babkina) trešdien izcēlās ar astoņiem punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē, palīdzot viņas pārstāvētajai Polijas komandai Polkovices CCC gūt otro uzvaru pēc kārtas, tikmēr Anete Šteinberga iemeta septiņus punktus, bet Beļģijas komanda Brenas "Etixx Mithra Castors" turpina sacensībās cīnīties bez uzvarām.

Polkovices vienība viesos ar 72:67 (25:17, 22:17, 17:23, 8:10) apspēlēja Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

Dikeulaka nospēlēja 33 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no pieciem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un visus sešus soda metienus, bet trīs viņas tālmetieni lidoja garām.

Tāpat latviete izcēlās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, trim atlēkušajām bumbām, trim kļūdām un trīs piezīmēm, savācot desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 15 punktiem bija amerikāniete Braie Holmsa.

Tikmēr pērnā gada Latvijas labākās basketbolistes Anetes Šteinbergas pārstāvētā un Ainara Zvirgzdiņa trenētā Beļģijas komanda Brenas "Etixx Mithra Castors" trešdien viesos ar 59:83 (16:27, 11:18, 17:18, 15:20) kapitulēja Ungārijas vienībai "Sopron Basket".

Šteinberga laukumā bija 27 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, uzbrūkot ar gandrīz identisku precizitāti kā Dikeulaka - grozā lidoja viens no pieciem divpunktu raidījumiem un pieci no sešiem soda metieniem, bet trīs tālmetieni bija neprecīzi.

Vēl viņa savāca piecas atlēkušās bumbas, pieļāva sešas kļūdas un nopelnīja piecas piezīmes, dueli noslēdzot ar neitrālu efektivitātes koeficientu.

Pirmajās trijās kārtās abas latviešu pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus, bet tagad CCC svinējusi otro panākumu pēc kārtas. A apakšgrupā CCC komanda ar trim panākumiem piecos mačos pacēlusies uz piekto pozīciju, bet piecas neveiksmes cietusī "Etixx Mithra Castors" ir astotā.

Tikmēr četras uzvaras četras mačos ir pērnā gada čempionēm Kurksas "Dinamo" no Krievijas, bet ar četriem panākumiem piecos dueļos seko "Sopron Basket".

Kā vēstīts, CCC komanda FIBA Eirolīgas sezonu sāka vēl no kvalifikācijas, ko ļoti droši pārvarēja.

FIBA Eirolīgā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Savukārt piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausā, ko uzsāks no ceturtdaļfināla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!