Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva deviņus punktus Itālijas A sērijas spēlē, palīdzot Milānas "EA7 Emporio Armani" komandai ar rezultātu 84:72 (18:25, 22:17, 20:7, 24:23) apspēlēt Brindisi "Happy Casa" spēlētājus.

Bertāns laukumā pavadīja 18 minūtes, kuru laikā iemeta vienu izpildīto divpunktu raidījumu, vienu no četriem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņš izprovocēja divus pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes, tikdams pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija serbs Vladimirs Micovs.

Kā vēstīts, piektdien Bertāns guva desmit punktus ULEB Eirolīgas spēlē, taču neglāba Milānas klubu no zaudējuma viesos ar rezultātu 89:100 Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda mts".

Ziņots, ka sestdien Itālijas čempionātā cits latvietis Ojārs Siliņš guva 12 punktus, palīdzot Trento "Dolomiti Energia" komanda savā laukumā ar 87:76 pārspēt Kantu "Red October" spēlētājus.

Siliņš šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes, trāpot visus trīs divpunktu raidījumus un divus no deviņiem trejačiem. Tāpat latvietis atzīmējās arī ar divām pārtvertām bumbām un četrām piezīmēm, kas deva piecus efektivitātes punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija meksikānis Horhe Gutjerress.

Kantu komanda pieder skandalozajam krievam Dmitro Gerasimenko, un pagājušajā sezonā tika pārsaukta krieviskākā vārdā, bet līdz šim pie augstiem panākumiem nav tikusi.

A sērijas kopvērtējumā galvgalī "EA7 Emporio Armani" vienība ar 14 uzvarām 19 spēlēs dala pirmo vietu ar Venēcijas "Umana Reyer", turklāt tās var panākt vēl divas vienības.

Tikmēr "Dolomiti Energia" ar deviņām uzvarām pacēlusies uz astoto pozīciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!