Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā soļa attālumā no Rietumu konferences fināla jeb NBA pusfināla nonākušas pašreizējā titula īpašniece Goldensteitas "Warriors" un Hjūstonas "Rockets".

NBA čempioni "Warriors" izbraukumā Ņūorleānā ar 118:92 pieveica "Pelicans", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1. Jau nākamajā mačā, kas 8. maijā notiks Oklendā, "Warriors" var sev nodrošināt vietu pusfinālā.

"Pelicans" spēles gaitā tā arī ne reizi nebija vadībā, bet "kareivji" savu lielāko pārsvaru sasniedza pašā mača izskaņā. Kārtējo rezultatīvo maču uzvarētāju rindās aizvadīja Kevins Durants, kurš guva 38 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. 23 punktus uzvarētājiem guva Stefens Karijs, kurš pēc savainojuma izdziedēšanas pirmo reizi šajā "play off" turnīrā izgāja "Warriors" sākumsastāvā. Tikmēr "Rockets" sastāvā Entonijs Deiviss guva 26 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet 20 punktus guva Ītauns Mūrs.

Savukārt "Rockets" izbraukuma mačā ar 100:87 uzvarēja Jūtas "Jazz", arī sperot platu soli pretī NBA pusfinālam. Vietu NBA Rietumu konferences finālā Hjūstona arī varēs nodrošināt 8. maijā, uzvarot spēli savā laukumā.

Spēle Soltleiksitijā līdzinājās Ņūorleānas mačam – mājinieki ne reizi nebija vadībā, bet viesi pēdējās minūtēs varēja neuztraukties par panākumu. "Rockets" rindās lieliski maču aizvadīja Kriss Pols, kurš guva 27 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētājiem Džeimss Hārdens guva 24 punktus, bet centrs Klints Kapela izcēlās ar 12 punktiem, 15 atlēkušām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem. "Jazz" sastāvā labākais bija Donovans Mičels, kurš guva 25 punktus un izcīnīja deviņas bumbas pie groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!