Latvijas U-17 meiteņu basketbola izlase piektdien Minskā Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 43:67 (6:16, 8:23, 20:11, 9:17) zaudēja Francijas vienaudzēm un turpinās turnīru ar spēli pret Itāliju par 5.-9. vietu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Līna Loceniece, kamēr deviņus punktus guva Ketija Vihmane, bet Laura Meldere cīņā zem groziem izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Pretiniecēm rezultatīvākā ar 12 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un piecām pārtvertām piespēlēm bija Iliāna Ruperte.

Latvijas basketbolistes pirmajās astoņarpus minūtēs nespēja iekarot pretinieču grozu, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 0:12. Pirmo četrus punktus Latvijas izlasē iemeta Loceniece, bet Elvija Anna Veršele ceturtdaļas pēdējā sekundē panāca 6:16.

Otrajā ceturtdaļā latvietēm neizdevās samazināt pretinieču pārsvaru, turklāt četras minūtes pirms puslaika beigām pēc pagrūstīšanās ar pretiniecēm Vihmane saņēma tehnisko piezīmi, bet Anita Megija Miķelsone - nesportisko piezīmi. Puslaika pārtraukumā Latvijas U-17 basketbolistes devās, atrodoties iedzinējos ar 14:39.

Trešajā ceturksnī Latvijas meitenes pretinieču pārsvaru sadeldēja līdz 16 punktiem, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām komandas šķīra 15 punkti. Tiesa, vēl vairāk latvietes atspēlēties nespēja un mačā cieta zaudējumu ar rezultātu

Latvijas basketbolistes D apakšgrupā ar 51:65 zaudēja Kanādai, pēc tam ar 41:60 atzina Austrālijas pārākumu, bet tad ar 68:47 guva virsroku pār Angolu. Savukārt astotdaļfinālā latvietes ar 72:58 uzvarēja Argentīnu, pirmo reizi vēsturē sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Francijas komanda astotdaļfinālā ar 78:57 pārspēja Mali.

Francija pusfinālā spēlēs pret Austrāliju, bet par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies ASV un Ungārija.

Latvijas U-17 meiteņu izlases sastāvs dalībai Pasaules kausa izcīņā:

Jete Nulle, Flēra Vīnerte (abas - "Rīga"/"Rīdzene"), Evelīna Fricsone, Anita Miķelsone (abas - "Rīga"/"TTP-1"), Ketija Vihmane, Betija Rudzīte (abas - 3.BJSS), Una Šteinharde, Eva Indriķe (abas - "Kolibri"/47.vsk), Paula Kļeščova, Elvija Veršele, Līna Loceniece (visas - "Liepāja"), Laura Meldere ("Rīga"/"TTP-1", Venēcijas "Umana Reyer", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!