Foto: FIBA
Latvijas U-17 meiteņu izlases basketbolistes otrdien, 24. jūlijā, izcīnīja pirmo uzvaru Pasaules kausa spēlēs, priekšsacīkšu D grupas pēdējā mačā ar 68:47 (13:13, 19:12, 24:11, 12:11) pieveicot Angolas valstsvienību.

Tādējādi D grupā Latvija ierindojās trešajā vietā un tagad 1/8 finālā tiksies ar Argentīnu, kas priekšsacīkstēs uzvarēja Spāniju un Jaunzēlandi, bet piekāpās Ungārijai. Šī mača uzvarētājas turpinās cīņu par medaļu, bet zaudētājas spēlēs par 9.-16. vietu.

Latvijas basketbolistes drošu pārsvaru ieguva tikai trešajā ceturtdaļā, panākot 10 un vairāk punktu vadību. Latvijas komandas rindās rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Ketija Vihmane, bet Anita Megija Miķelsone guva 12 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Ziņots, ka Pasaules kausa ievadā Latvijas basketbolistes ar 51:65 zaudēja Kanādai, bet pēc tam ar 41:60 piekāpās Austrālijai.

Latvijas U-17 meiteņu izlases sastāvs dalībai Pasaules kausa izcīņā:
Jete Nulle, Flēra Vīnerte (abas - "Rīga"/"Rīdzene"), Evelīna Fricsone, Anita Miķelsone (abas - "Rīga"/"TTP-1"), Ketija Vihmane, Betija Rudzīte (abas - 3.BJSS), Una Šteinharde, Eva Indriķe (abas - "Kolibri"/47.vsk), Paula Kļeščova, Elvija Veršele, Līna Loceniece (visas - "Liepāja"), Laura Meldere ("Rīga"/"TTP-1", Venēcijas "Umana Reyer", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!