Foto: Kadrs no video

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns negaidīja, ka 31 gada vecumā būs vecākais komandā - tā, runājot par situāciju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Oklahomasitijas "Thunder", sarunā ar "San Antonio Express News" atklāja pats spēlētājs.

Bertāns šobrīd "Thunder" komandā nepiedzīvo tos vieglākos laikus - latvietis piedalījies tikai trijās no 11 spēlēm, lielākoties deldējot rezervistu soliņu. Nupat graujošā uzvarā pār savu bijušo klubu Sanantonio "Spurs" latvietis bija vienīgais no komandā pieteiktajiem spēlētājiem, kurš nedevās laukumā.

Bertāns ir vienīgais daudzsološajā "Thunder" vienībā, kurš sasniedzis 30 gadu slieksni. "Man ir 31 gads, esmu krietni vecāks par pārējiem komandā. Nebiju gaidījis, ka šajā vecumā būšu vecākais. Šādi laiki piezogas nemanot."

"Protams, man ir pieredze, varu ar to palīdzēt citiem. Lielākā daļa puišu komandā tagad ir nonākuši tādās situācijās, kādās pats esmu bijis. Cenšos palīdzēt, kā vien varu," akcentēja Bertāns.

Latvijas basketbolists neslēpj, ka dzīve Oklahomas pilsētā nav no tām straujākajām, bet viņam kā ģimenes cilvēkam tas patīk. "Mums ir liela māja, tajā ir daudz vietas. Uz ceļiem nav sastrēgumu. Ja automašīnā esi ar bērniem, tad labāk ceļā pavadīt 15 minūtes, ne 30 vai 45."

Tieši "Spurs" bija Bertāna pirmā NBA komanda, tā viņu maiņas darījumā ieguva 2011. gada draftā, kad latvieti ar 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers". Sanantonio uzbrucējs pavadīja trīs sezonas. Visvairāk atmiņā viņam iespiedies pirmais gads.

"Negaidīju, ka spēlēšu daudz, taču citu spēlētāju traumu dēļ tiku pie lēruma minūtēm. Mums bija lieliska otrā maiņa pēc starta piecinieka - Manu Džinobili, Petijs Milss, Marko Belinelli, Džonatans Simonss. Tas bija foršs basketbols," atminējās Bertāns.

Latvijas basketbolists uzsvēra, ka "Spurs" supertalants Viktors Vembanjama varētu nākotnē uz Sanantonio pārvilināt vairākas augstākā kalibra NBA zvaigznes, kas tādējādi šo komandu atkal padarītu par vienu no lielākajiem spēkiem līgā.

"Kad visi redzēs potenciālu, ka "Spurs" var uzvarēt, tad tas ir iespējams. Īpaši brīdī, kad nevienam komandā nebūs maksimālā līguma. Tas nozīmē, ka būs pieejams liels naudas apjoms, lai varētu veikt manevrus," sacīja Bertāns, kurš uzslavēja Vembanjamu par veiksmīgo ienākšanu NBA. "Sākumā šķita, ka viņam varētu būt problēmas piedalīties tik daudz mačos, jo Eiropā tik bieži nespēlē. Tomēr tā nav, Vembanjama ir piedalījies visās "Spurs" spēlēs. Tas mani ir patīkami pārsteidzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!