Foto: F64
"Schenker" Latvijas vīriešu volejbola čempionāta trešajā finālsērijas spēlē sestdien iepriekšējo divu gadu valsts spēcīgākais klubs "Biolars"/"Jelgava" viesos ar 3-2 (25:19, 25:21, 17:25, 22:25, 15:11) uzvarēja RTU/"Robežsardze" komandu, atjaunojot intrigu cīņā par čempionu titulu.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts tagad ir 2-1 RTU/"Robežsardze" labā.

Pirmajos divos setos iniciatīva piederēja viesiem, kas tajos tika pie uzvarām un izvirzījās vadībā ar 2-0. Tomēr trešajā setā RTU/"Robežsardze" tika pie pārliecinoša panākuma, bet ceturtajā setā panāca vēl vienu lūzumu un atjaunoja neizšķirtu.

Līdz ar to uzvarētājs noskaidrojās piektajā setā, kurā pirmo izrāvienu nodrošināja "Biolars"/"Jelgava", izvirzoties vadībā ar 5:3. Viesiem izdevās panākt arī 6:3 savā labā, bet vēlāk rezultāts kļuva 10:6 par labu jelgavniekiem. RTU/"Robežsardze" centās atspēlēties un pat guva trīs punktus pēc kārtas, tomēr tas cīņas iznākumu nemainīja.

Edgars Baiks uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet 15 punktus iekrāja Pēteris Aukmanis. Tikmēr RTU/"Robežsardze" rindās ar attiecīgi 20 un 18 punktiem izcēlās Edgars Točs un Mārcis Jirgensons.

Abu komandu pirmajā mačā 26.martā Rīgā pārāki ar 3-1 (25:15, 25:21, 19:25, 25:23) bija RTU/"Robežsardze" volejbolisti, bet četras dienas vēlāk viņi uzvarēja arī izbraukumā ar 3-0 (25:22, 25:20, 25:22).
Sērijas ceturtā spēle jau svētdien notiks Jelgavā.

Pusfināla sērijās pagājušā gada finālsērijas atkārtojumā "Biolars"/"Jelgava" ar 3-2 uzvarēja savus principiālos konkurentus "Poliurs"/"Ozolnieki", bet RTU/"Robežsardze" ar 3-1 pieveica "Daugavpils Universitātes" (DU) vienību.

Sērijā par trešo vietu "Poliurs"/"Ozolnieki" pārliecinoši pārspēja DU komandu ar 3-0, trīs sērijas mačos zaudējot tikai vienā setā.
Pērn par Latvijas čempioni otro gadu pēc kārtas tika kronēta "Biolars"/"Jelgava", kas finālā pārspēja "Poliurs"/"Ozolnieki" komandu.

Savukārt šosezon no Latvijas klubiem Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - turnīrā vissekmīgāk startēja RTU/"Robežsardze", kas ierindojās trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!