Foto: Publicitātes foto
Pēc pirmās sacensību dienas EEVZA (Austrumeiropas Volejbola Zonālās asociācijas) pludmales volejbola čempionātā vīriešu komandām, kas šajā nedēļas nogalē notiek Rīgā, Olimpiskajā centrā, turnīru turpinās trīs no četriem Latvijas duetiem, portālu "Delfi" informē Latvijas Volejbola federācija.

Sacensības 9.vietā sestdien noslēdza Rihards Finsters un Atvars Vilde, kuri turnīrā bija izlikti ar 6.numuru. Pirmajā spēlē Finsters/Vilde piedzīvoja piecu setu zaudējumu pret Popov/Denin UKR [11], tādējādi sacensības turpinot pa "zaudētāju zaru", kur trīs setos uzveica duetu, kas pārstāvēja Azerbaidžānu Rudykh/Santos AZE [14], bet četros setos piekāpās Krievijas pārstāvjiem Safonov/Goncharov [8], līdz ar to sacensības šim duetam ir noslēgušās.

Toms Šmēdiņš/Mārtiņš Dauburs [5] sacensības uzsāka ar piecu setu zaudējumu pret lietuviešiem Kazdailis/Matulis [12], līdz ar to sacensības bija jāturpina pa "zaudētāju zaru". Sacensību turpinājumā Šmēdiņš/Dauburs trīs setos uzvarēja igauņus Petrov/Povjakel [13] un sīvā piecu setu cīņā uzveica Krievijas komandu Ermishenkov/Korolev [15], līdz ar to Šmēdiņš/Dauburs rīt turpina cīņu par goda pjedestāla.

Arī Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins [2] sacensības uzsāka ar piecu setu zaudējumu Ermishenkov/Korolev RUS [15], bet "zaudētāju zarā" izcīnīja divas uzvaras - pār Azerbaidžānas pārstāvjiem Gritsai/Bernardo [10] ar 3-1, bet ar 3-2 pār lietuviešiem Kazdailis/Matulis [12], tādējādi gan Solovejs/Sorokins, gan Šmēdiņš/Dauburs šajā čempionātā nodrošinājuši jau vismaz 7.vietu.

Bez zaudējumiem spēles aizvadīja Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža [1], kuri ar 3-0 uzvarēja Babich/Didyk UKR [16] un piecos setos uzveica Safonov/Goncharov RUS [8], līdz ar to Pļaviņš/Regža rīt sacensības turpina trešajā kārtā un ir nodrošinājuši jau vismaz 5.vietu šajā turnīrā.

Izšķirošās spēles norisināsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!